Annons

Oppositionsrådet praoade hos kommunpolisen

Östra Göinge • Publicerad 12 januari 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Anders Bengtsson åkte med polisen under ett nattpass. Foto: Peter Paulsson
Anders Bengtsson åkte med polisen under ett nattpass. Foto: Peter Paulsson

Bengtsson har tidigare hakat på hemtjänsten och räddningstjänsten och nu var det alltså kommunpolis Rolf Paimensalo som fick sällskap av oppositionsrådet under ett arbetspass.

Vad tar du med dig från att ha ”praoat” hos polisen en natt?

Annons

– Vi har ju problem med oro och otrygghet och jag vill ta tempen på trygghetsfrågan. Försöka se hur vi egentligen har det och inte bara titta på statistik. Det här var ju bara en natt, men det var nyttigt att få prata med kommunpolisen och vara med och få en liten bild av hur polisen arbetar, säger Bengtsson.

Oppositionsrådet menar att polisen gör ett bra jobb i kommunen, även om det totalt sett finns för få poliser.

Hände det något otäckt?

– Inga större saker som väl är. Det var vissa ungdomar som var ute och rörde sig på natten, säger Bengtsson och påpekar att många insatser inte syns i statistiken.

Genom att polisen var på plats och markerade sin närvaro avvärjdes sannolikt någon form av brottslig aktivitet, säger Bengtsson.

– Och att polisen syns och är aktiv är ju en viktig del i trygghetsarbetet. Bara att folk får träffa och prata med polisen ökar tryggheten.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons