Cajsa Wegner. FOTO: JÖRGEN JOHANSSON/ARKIV

Storspel av 59:an i Göteborg

Bowlarna i 59:an var i storslag då seriespelet i Sydallsvenskan återupptogs med dubbla matcher i Göteborg. Inte mindre är tre 300-serier noterades av Hässleholmslaget.
– Jag har aldrig varit med om detta under en dag, säger lagledaren Jörgen Sjöberg.

Att göra en perfekt serie i bowling med 300 poäng händer emellanåt. Men att som 59:an göra hela tre 300-serier på en dag är ytterst ovanligt. Det var något som laget från Hässleholm gjorde på lördagens bortaresa då de mötte Joker och Sterling i Göteborg. Anton Borg noterades för 300 pinnar mot Joker medan Cajsa Wegner och Daniel Ströbeck gjorde detsamma mot Sterling.
– Helt otroligt, säger Jörgen Sjöberg vars 59:an fick oavgjort 10–10 mot Joker samt vann med 13–7 mot Sterling.
– Tre poäng på en svår bortaresa till Göteborg får man vara nöjd med. Det blev en perfekt start på vårspelet.

Det goda resultatet är också ett bevis på vilken stark trupp 59:an har denna säsong. Laget saknade Jenny Wegner, som spelade i den klassiska finska stortävlingen Ballmasters, och André Ekberg vilken fortfarande har problem med sin fingerskada.
59:an inledde dagen i Göteborgshallen Strike o Co mot Joker som precis som dagens andra motståndare Sterling är ett topplag i Sydallsvenskan grupp A. Gästerna började bra och vann den första serien med 4–1. Joker kontrade med att vinna den andra serien med samma siffror vilket betydde att det var oavgjort 5–5 då halva matchen var spelad. Göteborgslaget vann den följande serien med 3–2 men då 59:an gjorde samma sak i slutserien slutade det med delad poäng.
– Det såg dock lite illa ut i den tredje serien där vi vände ett banpar i slutet, berättar Sjöberg.

Däremot var det inte lika jämnt i dagens andra match mot Sterling. 59:an vann med 13–7 men hade avgjort matchen redan efter tre serier då de ledde med 11–4.
Cajsa Wegner var i storslag i matchen mot Sterling. Förutom det att hon slog en 300-serie så noterades hon för hela 1037 poäng sammanlagt på de fyra serierna.
– Riktigt bra slagning från Cajsa. Över 1000 poäng är ju helt suveränt, berömmer Jörgen Sjöberg.
Vars 59:an är spellediga nästa vecka. Nästa match, som är ett nytt dubbelmöte, blir inte förrän den 10 februari då det blir en ny resa längs västkusten. Först möter de Team Lerum och sedan väntar en ren seriefinal i Partille mot Team Pergamon F.

×