Så ska buskörning hindras

ÖSTRA GÖINGE Tillfälliga fartkameror kommer att sättas upp i Östra Göinge.
Målet är att få stopp på den omfattande buskörningen i kommunen.

Kommunen och polisen har upprättat ett medborgarlöfte för 2018.
Och som Norra Skåne tidigare har berättat inkluderar det en kraftig satsning på ökade insatser mot trafikproblem.
Genom medborgardialoger, polisenkäter och trygghetsvandringar har det blivit tydligt för polisen att väldigt många i kommunen upplever buskörning som ett stort problem.

Det handlar bland annat om a-traktorer som susar fram på gatorna. Kommunpolis Rolf Paimensalo konstaterar även att han stoppat väldigt många som misstänks för olovlig körning (vissa har inte fyllt 18 år än, vissa har åldern inne men har inget giltigt körkort).
– Det där går lite i vågor. För några år sedan var det stora problem med buskörning på moped, men det är inte lika mycket nu, säger Paimensalo.

När det gäller a-traktorerna uppmanar Paimensalo föräldrarna att hålla koll på sina barn. Främst för att barnen ska vara säkra i trafiken, naturligtvis, men också för att föräldrarna kan straffas för trafikbrotten som begås av barnen.
– Ja, är det föräldern som står som ägare för fordonet blir det ju så.
2017 gjorde polisen insatser mot förbrytare i trafiken fyra gånger – en siffra som kommer att tredubblas 2018.
Minst.
– En gång i månaden kommer vi att vara ute och göra kontroller. Och vi har mer och bättre teknisk utrustning. Vi har kamerasläpet med oss ut, så vi kommer att sätta upp tillfälliga fartkameror där det är problem, säger Paimensalo.

Dagens fråga

Är det rätt av S att utesluta Omar Al-Ganas ur partiet?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×