V hyllar beslut om sjukhuset i Simrishamn

Skåne Vänsterpartiet gör tummen upp för beslutet att återföra sjukhuset i Simrishamn i regionen regi.

I onsdags beslutade hälso- och sjukvårdsnämndens rödgröna majoritet att återta sjukhuset i egen regi från Praktikertjänst AB.
Beslutet drevs igenom med knapp majoritet på grund av att SD valde att avstå i omröstningen. SD återkommer med klart besked i frågan vid regionstyrelsens kommande sammanträde och ytterst avgörs ärendet i regionfullmäktige.
– Det vore positivt för Simrishamn att få sjukhuset i regionens drift, menar Sara Svensson, gruppledare för Vänsterpartiet i Region Skåne.
Det underlättar den viktiga kontakten med Ystads lasarett, andra sjukhus och närliggande kommuner, menar hon.
Befolkningen i Simrishamn är i behov av en fungerande vård, trygghet och kontinuitet, och då är detta ett beslut i rätt riktning, betonar Vänsterpartiet.
– Det är viktigt för patienterna att samordning mellan kommunerna fungerar, att det finns en långsiktig planering och att man kan känna sig trygg med att verksamheten kommer att finnas kvar, säger Saima Jönsson Fahoum, ledamot i regionfullmäktige och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden.
Sara Svensson betonar att det råder ett pressat lägen i den skånska vården.
– Att ta tillbaka sjukhuset i Simrishamn i offentlig regi innebär att pengar kan föras direkt tillbaka in i verksamheten, till patienter och personal. det blir en nystart och trygghet för framtiden.

Dagens fråga

Anser du att fackföreningarna spelat ut sin roll?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×