Benjamin Ingrosso med "Dance You Off". Foto: Fredrik Sandberg / TT
John Lundvik med "My Turn" Foto: Fredrik Sandberg / TT
John Lundvik och Benjamin Ingrosso går vidare till final efter lördagens första deltävling i Melodifestivalen 2018 i Löfbergs Arena. Foto: Fredrik Sandberg / TT
Renaida med "All The Feels". Foto: Fredrik Sandberg / TT
Sigrid Bernson med "Patrick Swayze". Foto: Fredrik Sandberg / TT

Ingrosso och Lundvik i final

Storfavoriten Benjamin Ingrosso höll hela vägen och gick direkt till final i Melodifestivalens första deltävling. Sällskap fick han av John Lundvik som vunnit flera publikomröstningar från Karlstad under veckan, men som ändå var omtumlad och rörd när han nådde ända fram.

Till final
Benjamin Ingrosso – Dance you off
John Lundvik – My turn
Till andra chansen
Renaida – All the feels
Sigrid Bernson – Patrick Swayze
Utslagna
5. Edward Blom – Livet på en pinne
6. Kamferdrops – Solen lever kvar hos dig
7. Kikki Danielsson – Osby Tennessee

En chockad John Lundvik föll på knä i green room när han först av de båda finalisterna fick veta att han gått till Stockholm med låten My turn.

– Hur ska jag kunna sjunga nu? undrade 35-åringen när han fördes fram till scenen av programledaren David Lindgren för att återigen framföra sin låt.

Den Londonfödde artisten har själv inte så ofta stått längst fram på scenen men har skrivit musik till många andra artister. Han skrev bland annat kronprinsessan Victorias bröllopslåt When you tell the world you’re mine (tillsammans med Jörgen Elofsson) och han har skrivit en låt till Anton Ewald i Melodifestivalen 2014.

– Jag har aldrig varit så lycklig i hela mitt liv. Tack alla som röstat, sa en glad och omtumlad Benjamin Ingrosso som gick till final med sin låt Dance you off.

Redan innan tävlingen var 20-åringen favorittippad och hans odds har varit låga hela veckan. Det är andra gången han medverkar i Melodifestivalen. Förra året gick han direkt till final från Malmö och hamnade på en femteplats.

Edward Blom som seglat upp som favorit under veckan hamnade på en femteplats. Han verkade osäker när han klev ut på scenen och tittade i fel kamera. Edward Blom var dock nöjd med resultatet efter tävlingen.

– Det hade känts fel om jag hade slagit ut någon av de duktiga artisterna, sa han till SVT:s reporter efter tävlingen.

Även om tävlingen gick ungefär som förväntat var lördagen i Karlstad ändå inte utan spänning. En möjlig diskning tornade upp sig på lördagsförmiddagen när det visade sig att Kamferdrops tävlingsbidrag Solen lever kvar hos dig har legat ute på Youtube i flera år.

Det var dock inte låtskrivarna själva utan en artist som spelat in en demoversion av låten som själv lagt ute den. SVT menade att inget uppsåt att sprida låten funnits och Kamferdrops fick tävla. Låten Solen lever kvar hos dig hamnade dock på näst sista plats. Allra sist kom Kikki Danielsson med Osby-Tennesse.

Till final
Benjamin Ingrosso – Dance you off
John Lundvik – My turn
Till andra chansen
Renaida – All the feels
Sigrid Bernson – Patrick Swayze
Utslagna
5. Edward Blom – Livet på en pinne
6. Kamferdrops – Solen lever kvar hos dig
7. Kikki Danielsson – Osby Tennessee

×