Barn- och skolnämnden beslutade att Visseltoftaskolan ska få en natur och teknikprofil. ARKIVBILD

Profilen klar: Natur och teknik

Visseltofta Nu är det klart att Visseltoftaskolans profil till höstterminen 2018 blir natur och teknik. Det beslutade Barn- och skolnämnden i tisdags.

– Det här känns bra, säger nämndens ordförande Daniel Landin (S).
Förslaget har arbetats fram i en arbetsgrupp, bestående av föräldrar, politiker och tjänstemän, som arbetat med att ta fram förslag hur Osby kommun kan stärka Visseltoftaskolans möjlighet att i framtiden vara en F-6 skola.

En enkät för att undersöka intresset hos framtida elever skickades ut till samtliga vårdnadshavare, bosatta i Osby tätort, till barn i förskoleåldern erbjudits besvara denna enkät barnen i Visseltoftaskolan med frågor om vad de vill att skolan ska fokusera på.
– Det var mitt initiativ att skapa en profil och göra skolan attraktiv även för andra vårdnadshavare som inte bor i Visseltofta, säger Daniel Landin.
– Vi vände oss också till föräldrar med barn i våra förskolor i Osby för att få indikationer på vad som skulle kunna locka och det visade sig finnas ett stort intresse av en uteskola och utomhuspedagogik.

Daniel Landin säger att störst intresse fanns för it, teknik och djur.
– Vi resonerade oss fram till en lösning, fortsätter Daniel Landin. Min grundtanke var att vi skulle ha en djurprofil men den visade sig inte fungera.
– Jag räknade med att det skulle finnas större kraft i en sådan inriktning i det lokala engagemanget, vilket hade varit nödvändigt för en djurhållning på skolan.
– Däremot har några som har djurhållning i Visseltoftas närhet visat stort intresse.
Att utveckla den tekniska sidan ställer sig också många vårdnadshavare positiva till.
– Det finns redan mycket på gång på skolan vad gäller skapande med digital teknik och det intresset tänker vi dra nytta av och utveckla.
Han säger att fiber ska ut till skolan.
– Vi ska se till att få den bästa möjliga it-tekniken till skolan.
Så den lösning som nämnden nu kom fram till hoppas Daniel Landin blir givande och attraktiv.

Senaste nytt omOsby

Dagens fråga

Borde damfotbollen få mer fokus och resurser?

  • JA (61%, 244 Röster)
  • NEJ (39%, 157 Röster)

Antal röster: 401

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×