Annons

Han värnade om sin hembygd

Personligt Före detta tryckeriägaren Göran Trydell är död.
Personligt • Publicerad 12 februari 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Göran Trydell.Foto: Arkivbild
Göran Trydell.Foto: Arkivbild

Den före detta tryckeriägaren Göran Trydell, Laholm, har avlidit i en ålder av 79 år.

Göran Trydell föddes i Laholm. Direkt efter skolgången började han arbeta på familjeföretaget Trydells, men förkovrade sig inom den grafiska branschen på olika företag., innan vidare studier på Grafiska institutet tog honom till Stockholm.

Annons

1964 återvände han till hemtrakten, som nygift, och återkom till Trydells tryckeri.

För många är han mest känd för att ha drivit Trydells tryckeri, som han tog över 1975 som verkställande direktör, efter sin pappa Enar, och ägde tryckeriet tillsammans med sin yngre bror Håkan.

Ett företag som fortsatt, är familjeägt och drivs av barnen Niclas Trydell och Charlotta Mansfeldt tillsammans med deras kusin Erik Trydell, som tog över företaget 1999, med Göran Trydell som styrelseordförande.

Något som Göran brann för utanför yrket var föreningen Gamla Laholm, som han var initiativtagare till.

Det var i samband med hans 50-årskalas, 1988, tillsammans med barndomsvännen Jan Olsheden, som idén till föreningen föddes. Istället för att gästerna skulle ge presenter uppmanade man dem att sätta in pengar till en stipendiefond som skulle gå till någon som ”verksamt bidragit till att i tryck sprida kunskap om Södra Halland”.

Redan samma år gavs den första årsboken ut.

– Göran var väldigt intresserad av vad som skrevs och vad det var för tema på årsböckerna. När allt var klart tittade han mer än gärna i boken och blandade sig i arbetet på ett väldigt fint sätt, säger Roy Karlsson, ordförande i föreningen Gamla Laholm.

Göran Trydell satt som sekreterare i många år i styrelsen, men valde att dra sig tillbaka förra våren.

Han avled den 1 februari efter en tids sjukdom, 79 år gammal.

Göran Trydell lämnar närmast efter sig makan Agneta, barnen Niclas och Charlotta med familjer.

Oskar Svensson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons