Annons

”Jag vill åtminstone bli A-åkare”

Sport • Publicerad 13 februari 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Klara Nilsson och Malva Forsell var två åkare från hemmaklubben vid årets upplaga av Osbytrofén.
Klara Nilsson och Malva Forsell var två åkare från hemmaklubben vid årets upplaga av Osbytrofén.

Båda två lägger många timmar i ishallen varje vecka. Men det är något de gärna gör.

– Konståkning är kul, säger de båda två som tycker att det är roligt att hela tiden få lära sig nya hopp och andra moment. Båda två håller nu på att lära sig dubbelhopp.

Annons

Malva har fyra ispass i veckan medan det för Klara nästan är träning varje dag. Klara som har åkt konståkning i åtta år nu har sin målsättning klar för sig.

– Jag vill åtminstone bli A-åkare innan jag lägger av, förklarar Klara vars klubbkompis nu har kört konståkning i fem år.

I miniorklassen så blev det vinst för arrangörsföreningen. Det var Vera Poppe som vann före Alexandra Ödman IFK Helsingborg och Alexandra Persson tävlandes för Höör.

Poängen för de två översta på prispallen var i det närmaste identiska men Vera skrapade ihop fyra poäng mer än tvåan.

Sjua i klassen kom Ebba Dahl Osby medan de andra lokala åkarna Agnes Tillman, Särla Holmgren, Hannah Lexander och Nellie Roskvist Osby samt Ines Håkansson och Dina Bothom från Tyringe KS.

I klassen B 13 blev Malva Forsell Osby bäst bland de lokala åkarna. Hon slutade som tolva, en placering före Tyringes Gabriella Thörn.

I B 15 2 var det Thea Sandell från Höör som blev klassvinnare. Strax utanför prispallen placerade sig Tyringeåkarna Melanie Vallejos och Tea Nilsson med i princip samma poäng för sin insats på isen. Saga Kaarna från IFK Helsingborg vann B 15 1, där körde Osbys Klara Nilsson in som åtta, det precis före Tyringes Miriam Palmgren.

I junior B 2 blev det vinst för Tyringe KS. Det genom Nathalie Wong som var knappt tre tiondelar före Clara Ramm-Ericson Malmö. I samma klass åkte Tilda Carlsson från Osby in som tia.

Andreas Andersson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons