Sörbys damlag utgjordes av debuterande Lotten Danemo, Daniela Gherman, Filippa Ferm och Linette Landin. Samtliga i kvartetten hade över 200 poäng vilket aldrig tidigare har hänt i Sörbys historia – damerna toppar division ett. Foto: Jan Rydén
Sara Almroth slog till med nya klubbrekord i ungdomarnas 75-kilosklass. 57+71 gav sammanlagt 128 kilo. Foto: Jan Rydén
Linette Landin rycker 73 kilo och sätter nytt skånskt rekord för damer. Det blev rekord även sammanlagt (166). Foto: Jan Rydén
Daniela Gherman satte nytt skånskt seniorrekord i stöt med 95 kilo. Foto: Jan Rydén

Sörbys damer tronar i topp

Damlaget befäste sin position i toppen av division ett och ytterligare två lyftare kvalade in till SM.
– En jättebra omgång, summerar en glad Krister Kjellander som är tränare i Sörby BoIS.

Den andra serieomgången blev precis som den första en riktig fullträff för Sörbys damer. Med 837 poäng kopplar damerna grepp om förstaplatsen.
– Det var bara tre lag i elitserien som hade bättre resultat, konstaterar Krister KJellander som fick se debutanten Lotten Danemo signera en fin debut i Sörbys gröna trikåer.
– Med sina 70 kilo i ryck och 90 i stöt kvalade hon till SM, säger Kjellander.
Lotten Danemo har en bakgrund inom crossfit och det har blivit en gångbar kombination tillsammans med tyngdlyftning.
– Det var Filippa (Ferm)som drog med mig hit. Jag är ganska nöjd med resultaten eftersom de ligger ganska nära mina personliga rekord, säger Lotten Danemo.

Även Henrik Arvidsson fixade en SM-biljett. Kvalgränsen var satt till 230 kilo och den prickade Arvidsson med rycket på 105 och stöten på 125 kilo.
– Nu är han verkligen tillbaka på allvar i lyftningen, säger Kjellander om Arvidsson som gjorde ett mångårigt uppehåll när han istället spelade fotboll.
– Sex lyftare kvalade till SM har vi aldrig haft tidigare, säger en stolt Sörbyordförande.
Herrlaget gjorde 1 503 och parkerar på en fjärdeplats i division ett. Pontus Pramle debuterade och satte personliga rekord med 81 kilo i ryck och 108 i stöt vägandes 77 kilo.

Men åter till damerna. Bäst resultat av samtliga hade den här gången Daniela Gherman.
– Jätteglädjande! Daniela satte två skånska seniorrekord med en stöt på 95 kilo och sammanlagt med 175, säger Kjellander.
Själv var Daniela Gherman inte helt nöjd – trots de två skånska rekorden i 63-kilosklassen.
– Det gick sådär. Jag misslyckades ju med flera lyft och kände mig lite omotiverad, säger hon.
Nu väntar ett blågult uppdrag för Sörbylyftaren.
– Om någon vecka ska jag åka på ett landslagsläger. Sedan hoppas jag kunna kvala in till senior-NM och U21-EM.
Linette Landin var ytterligare en plusvariant i damlaget. Landin satte två skånska rekord i 75-kilosklassen, ett ryck på 73 kilo och sammanlagt med 166 kilo.
– Nytt rekord med tre kilo, berättar Sörbybasen.

Filippa Ferm har precis utsetts till Skåne/Hallands bästa ungdomslyftare 2017.
Hon var nöjd med tävlingen i Vinslöv.
– Det var en bra serietävling tycker jag. Just nu håller jag på att försöka kvala in till EM i crossfit. När det gäller tyngdlyftningen är junior-SM årets främsta tävling.

Ett decimerat veteranlag föll från femte till åttonde plats. Magsjuke Jesper Nilsson kastade in handduken. En halvskadad Cecilia Jönsson ringdes in och bidrog med två lyft och 103 poäng som blev värdefulla för Sörby.
– Nu fick vi 687 poäng. Vi hade ju 900 i första omgången.
Damjuniorerna klättrade från tredje till första plats. Här satte Sara Almroth nya klubbrekord med 57+71=128 kilo och är därmed rankad etta bland ungdomarna i Sverige.

×