Annons

Kalle Green bröt i snöigt SM-rally

Sport • Publicerad 25 februari 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Den en andra deltävlingen i Östersund var även det ett rejält snörally.

– Det var helt fantastiska vintervägar med höga snövallar, säger Green som står kvar på sina sex poäng från premiären i Vännäs efter att han fick bryta på fjärde sträckan.

Annons

– Kopplingen gick sönder vilket är förbryllar då vi köpt en helt ny.

Så nu får HLMK-föraren jobba hårt i verkstaden med sin Toyota för att se till att bilen funkar till nästa SM-deltävling vilken är South Swedish Rally som körs 11 maj.

– Vi kommer att gå igenom bilen minutiöst för att lösa problemet.

Kalle Greens klubbkompis Johannes Haraldsson var med i samma klass i sin Peugoet. Det var hans första SM-tävling för året och han fick med sig två poäng.

– Johannes fick starta om på fredagen då han körde in i en vall och fyllde luftburken med snö plus att han fick ett hål på kylaren, säger Kalle Green.

Vann klassen gjorde Kristian Johansson från Kinds MK i en VW Golf. Totalsegrare i rallyt blev Mattias Adielsson från Göteborgs MF i en Skoda.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons