Annons

14-årig pojke får inte bromsmedicin längre

ystad Familjen Rundqvist kämpar för sonens framtid
Österlen • Publicerad 26 februari 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
I april är Måns Rundqvists medicin slut som han har  fått sedan 2008 när han började i en studie  om Translarna. Foto: Privat
I april är Måns Rundqvists medicin slut som han har fått sedan 2008 när han började i en studie om Translarna. Foto: Privat

– Vi behöver några tusen namn innan vi kan gå vidare till beslutsfattarna inom Region Skåne. Det ger större effekt ju fler vi är, säger pappan Fredrik Rundqvist.

Annons

Han berättar att Translarna är ett godkänt läkemedel i flera europeiska länder, men inte i Sverige. NT-rådet vill ha mer bevis för att finansiera det.

Familjen Rundqvist har kämpat sedan julas för att sonen ska få fortsätta med medicinen. De börjar få panik och känner djup oro att sonen ska bli drastiskt sämre utan medicinen, den enda som finns att tillgå.

Jari Markkanen
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons