Annons

Fritzon: M visar inte hela bilden

Publicerad 6 mars 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Henrik Fritzon (S) hoppas regionerna blir kvar.
Henrik Fritzon (S) hoppas regionerna blir kvar.

– Alliansen brukar jämföra operationsköerna i dag med hur det såg ut ui januari 2014. Däremot undviker de att göra jämförelsen med hur det såg ut när de lämnade över till oss. Operationsköerna ökade 66 procent januari 2014 - januari 2015. Den utvecklingen har vi vänt och Skåne har under de senaste åren gått mot den nationella trenden. Antalet köande till operation och åtgärd var sista kvartalet 2017 lägre än det var såväl sista kvartalet 2016, som sista kvartalet 2015.

Även om skillnaden mot rikets köstatisk till operationer, sjukhusbesök, läkarbesök på vårdcentraler inom sju dagar är marginell, ligger Skåne på plussidan.

Annons

Med tanke på att befolkningen har vuxit mycket och att trycket på vården har ökat, anser Henrik fritzon att styret har hanterat situationen ganska bra.

Moderaternas rapport är dessutom inte rättvis, eftersom Region Skåne jämförs med bland annat Halland.

stefan.olofson@nsk.se 0704 142553
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons