Annons

Samhällstjänst för 16-åring

Hässleholm En 16-årig pojke har dömts till 20 timmars samhällstjänst för sexuellt ofredande av en flicka.
Hässleholm • Publicerad 8 mars 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

En 16-årig pojke har dömts till 20 timmars samhällstjänst för sexuellt ofredande av en flicka.

Enligt flickan ska pojken ha tryckt sin hand mot hennes underliv när de övernattade i en stuga. Dagen efter konfronterade hon pojken med det inträffade. Men han förnekade det inledningsvis, men ska enligt egen utsago till slut gett med sig och hållit med om flickans version även om det enligt honom inte var sant.

Annons

Enligt tingsrättens dom har målsäganden, flickan, på ett detaljerat och återhållsamt sätt berättat den aktuella händelsen. En digital konversation stödjer enligt tingsrätten också flickans version.

Tingsrätten finner ingen tilltro till att pojken ska ha erkänt, bara för han inte orkade stå emot det som flickan anklagade honom för.

Tingsrätten finner åtalet styrkt och dömer pojken till 20 timmars samhällstjänst och att betala 5 000 kronor till flickan i ersättning för kränkning.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons