Beatrix Fager, Osby, startar proteströrelse mot flyttning av elever till Visseltoftaskolan. Foto: Susanne Gäre

Föräldrar beredda på att strida Vill inte ha sina barn i Visseltofta

OSBY På ett föräldramöte i söndagskväll skrev 24 personer på en protestskrivelse om att elever i Parkskolan till hösten ska gå i Visseltoftaskolan.
– Jag vill inte detta! säger Beatrix Fager, som tagit initiativ till aktionen. Jag tänker göra allt för att gå emot beslutet.

– Vi avvaktar det informationsmöte som vi blivit kallade till den 19 mars, säger Beatrix Fager. Det är vissa praktiska detaljer som vi vill ha information om. Därefter tänker vi skriva en protestskrivelse och jag räknar med att fler kommer skriva under protestlistan.

Hon uppfattar att 99 procent av föräldrarna är emot beslutet att låta två klasser i årskurs tre gå i Visseltoftaskolan under ett läsår.
– Vi vill att frågan tas upp igen i Barn- och skolnämnden, säger Beatrix Fager. Vi tycker också att det inte är OK att fyra av dem som sitter i nämnden har anknytning till Visseltofta. Ska 43 barn ”få lida” för att rädda Visseltoftaskolan?
Beatrix Fager uttrycker att hon känner sig överkörd av politikerna.
– Jag tycker att jag som förälder tappar kontrollen över beslutet var min flicka ska gå i skolan. Politikerna tar ifrån mig beslutsförmågan. Jag har valt att mitt barn ska gå i Parkskolan för jag tycker om den miljön och mångfalden av elever där.

Beatrix Fager berättar det finns barn med särskilda behov som ingår i ett projekt på Parkskolan och de inkluderas i vanliga klasser.
– Hur ska det gå för dem, undrar Beatrix Fager. Att flytta barn är att rubba på deras trygghet och för barn med diagnos blir det ett ännu större orosmoment.
– Jag anser att det här politiska beslutet inte tänker på barnens bästa.
Beatrix Fager ser en massa praktiska problem med projektet.
– Hur ska man göra med gitarren, ska min dotter behöva släpa på den fram och tillbaka? Och alla utekläder, som dessutom behövs på fritids, vem tar ansvar för att de följer med barnen?

Finns det inte något bra med beslutet?
– Jag köper att det finns lokalbrist och att det är bra att använda befintliga lokaler. Men det hade varit bättre att använda Naturbruksgymnasiets gamla lokaler och flytta högstadieeleverna dit och behålla de lägre klasserna i miljön på Parkskolan som är anpassad för mindre barn.
Beatrix Fager ser fram mot informationsmötet den 19 mars.
-Det ska bli spännande att möta politikerna, men de får räkna med motstånd. Vi vill höras och synas och jag tänker göra allt för att det här beslutet ändras.

Susanne Gäre

Senaste nytt omOsby

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Tror du dina paket kommer fram i tid till jul?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar