Lugi förlorade Skånederbyt

HANDBOLL Lugi förlorade på måndagskvällen Skånederbyt mot Kristianstad HK och samtidigt möjligheten att av egen kraft ta en slutlig tredjeplats i SHE:s grundserie.

– Vi förtjänade inte att vinna. Vi mötte ett bättre lag, medger Dragan Brljevic, Lugis tränare, efter 23-26-nederlaget i Kristianstads idrottshall.
I den första halvleken följdes lagen åt och det skilde aldrig mer än två mål. I paus var Lugi i underläge med 11-12. I början av den andra akten stack hemmalaget i väg till en fyramålsledning.
Dragan Brljevic kastade in timeoutkortet efter 37.30 och fick stopp på raset. 12-16 blev snabbt till 15-16 och ny kontakt.

Men roligare än så blev det inte. Lugi kom inte ikapp och var aldrig närmare än ett mål.
– Vi fick jaga hela tiden, konstaterar Brljevic.
– Tyvärr jobbade vi inte som ett lag. Varje spelare var inne i sin egen bubbla. Vi tog för många dåliga avslut. Valpigt och stirrigt.
– Jenny Carlson var ensam om att leverera. Då går det inte att slå ett topplag som Kristianstad.
För KHK var det fjärde matchen på tio dagar och den bara två dagar efter lagets svidande Europacup-nederlaget mot turkiska Ardesen.
Lugi hade i händelse av seger tagit sig upp på tredjeplatsen.

Inför torsdagens slutomgång i SHE ligger de förvisso kvar på fjärdeplatsen, men Kristianstad gick upp på samma poäng. Lugi är endast tre plusmål före KHK. På torsdag möter Lugi möter H65 medan KHK åker till Göteborg för att möta Önnered.
– Fjärdeplatsen är viktig att ta. I SM-kvarten lär vi få möta Kristianstad igen och då är hemmafördel i en avgörande match bra att ha. Vi har goda chanser, 50-50 typ, att slå H65, men måste spela betydligt bättre än i dag, säger Dragan.