Annons

59:an kopplade seriesegergrepp

Sport • Publicerad 18 mars 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

59:an kom till spel i Olofströms Bowlinghall utan sina duktiga tjejer. Cajsa och Jenny Wegner var på Världstourtävlingen Brunswick Euro i München medan Filippa Persson spelade seriematch med Spader Dam.

– Det blev bra träning inför kvalet där vi inte får använda tjejerna, säger Daniel Nilsson.

Annons

– Förmodligen kommer de inte heller vara med i de sista omgångarna av Sydallsvenskan.

Hässleholmslaget började dagen i Olofström med att utklassa Göteborgslaget Kabaré med hela 17–3. De inledde med 4–1 och vann sedan den andra serien med 5–0 innan de avslutade matchen med två gånger 4–1. Anton Borg visade att han hade den senaste tidens storform i behåll då han slog 927 poäng. Även André Ekberg var över 900 då han slog 901.

– Det var i stort sett inget motstånd alls. Kabaré hade fått några återbud vilket gjorde att det något snack om saken, menar Nilsson.

Det bjöds på bättre motstånd i 59:ans andra match där Örgryte besegrades med 12–8. Göteborgslaget tog hem den första serien med 4–1 men förlorade den andra med samma siffror. Efter 3–2 i den tredje serien gick 59:an upp i ledningen inför den sista. Som de ganska lätt kunde ta hem med 4–1.

– Det var en konstig match där vi hela tiden förlorade jämna serier. Man kan tycka att segermarginalen skulle vara större då vi slog 500 poäng mer än dem i matchen. Samtidigt tycker jag vi visade att vi var det bästa laget när det verkligen gällde, säger Daniel Nilsson.

Anton Borg hade den bästa slagningen även i denna match då han noterades för 915 poäng.

– Ja, både han och André Ekberg var riktigt bra den här gången, berömmer Daniel Nilsson.

Vars 59:an får vänta några veckor på nästa match då de härnäst möter BK June hemma i Turbanhallen den 7 april.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons