GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

650 it-system kan nu ersättas med ett

Skåne Nu kan Region Skånes införande av ett digitalt vårdsystem påbörjas. Företaget som överklagade upphandlingen har dragit tillbaka sitt yrkande och förvaltningsrätten avskriver ärendet.
Publicerad 22 mars 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Sus får kritik för alltför lång väntan på canceroperationer. Arkivbild.
Sus får kritik för alltför lång väntan på canceroperationer. Arkivbild.

Region Skånes avtal kring Sammanhållen Digital Vårdmiljö, SDV, med Cerner Sverige kan börja gälla och blir därmed den första regionen i Sverige som tecknar avtal om ett sammanhållet IT-system för sjukvården.

Beslutet innebär att Region Skåne kan påbörja det mycket omfattande och långsiktiga arbetet med att byta sina föråldrade it-system till ett nytt gemensamt system. Det möjliggör en modern och patientsäker vård i Skåne.

Under tiden som förvaltningsrätten har hanterat överklagandet har arbetet med införandet legat stilla.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.