Annons

Lindqvist blir kvar i Tyringe

Sport Efter en skadefylld säsong hoppas Albin Lindqvist
Sport • Publicerad 24 mars 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Albin Lindqvist är ett frågetecken för Tyringe ikväll. Foto: STEFAN SANDSTRÖM
Albin Lindqvist är ett frågetecken för Tyringe ikväll. Foto: STEFAN SANDSTRÖM

Just nu jobbar Tyringes sportchef Filip Steensbjerre för högtryck med att få ihop en stark trupp inför höstens spel i Hockeyettan. Efter att han förlängt med tränaren Henrik Alfredsson blev för en vecka sedan Emil Backman, som spelade med både Troja Ljungby och Tyringe förra säsongen, det första namnet i lagbygget.

Nummer två in är centern Albin Lindqvist som förlänger med Tyringe. Han är en tvåvägsspelare med bra speluppfattning som har Troja Ljungby som moderklubb

Annons

Den gångna säsongen blev inte riktigt vad 20-åringen hade tänkt sig.

– Den blev sådär då höften var trasig. Det började med en gammal ryggskada som förde med sig att jag fick problem även med min höft, berättar Lindqvist som var tillbaka på isen i slutet av seriespelet.

– Höften blev betydligt bättre vilket gjorde att jag kunde spela de tio sista matcherna.

Efter en turbulent säsong med avgående styrelse blev det även tränarbyte inför slutspurten av Hockeyettans fortsättningsserien.

Tränaren Marcus Norell ersattes av Henrik Alfredsson som lyckades med att hålla Tyringe på rätt sida om kvalstrecket.

– Jag har alltid gillat Norell men det behövdes en ny röst. Alfredsson vet hur man ska spela hockey och lyckades ju hålla oss kvar säger Albin Lindqvist som spelat ihop med Emil Backman i Troja Ljungby.

– Men det blev inte så många matcher då jag var i USA den säsongen. Det var kul och lärorikt men precis som i Tyringe hade jag skadebekymmer då jag hade problem med en fot.

Vad tror du om nästa säsong?

– Vi vill ju ta oss uppåt så en plats i Allettan är målsättningen. Jag tyckte vi hade ett starkt lag redan i år men vi fick inte ihop det, säger Lindqvist.

Filip Steensbjerre, sportchef i Tyringe, har som ett av sina mål att behålla en hel del av spelarna från fjolårstruppen.

Annons

– Jag tror att det är viktigt att vi får in kontinuitet i lagbygget, menar Steensbjerre.

Som redan tidigt fick veta att Albin Lindqvist kunde tänka sig en fortsättning i Tyringe.

– Albin hade lite otur med skador under förra säsongen. Han är en skicklig spelare som med rätt försäsongsträning kan bli en viktig kille i laget. Inte minst socialt fungerar han riktigt bra, säger Filip Steensbjerre.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons