Cirkusdirektör Trolle Rhodin försöker fånga clownen som kastar popcorn på publiken. Foto: Stefan Olofson
Dessa båda damer bjöd på luftakrobatik. Med krokar fastspända i håret utförde de konster till publikens förtjusning. Foto: Stefan Olofson
Jonglören bollade med tallrikar, bollar och käglor ackompanjerad av sin fumlige kollega, som mest ställde till det för honom. Foto: Stefan Olofson

Cirkuspremiär i vårsnö

Hässleholm Cirkus i stan är ett säkert vårtecken. Även om snön vräkte ner på tisdagskvällen så var stämningen varm inne i Cirkus Brazil Jacks tält, som hade landat på Österås idrottsplats.

Över 500 besökare hade löst biljetter till föreställningen. Ingen brydde sig om att underlaget var lerigt och snön tyngde tältduken.
– Det är jättebra. Tältet är stort och är egentligen anpassat för en storstad, säger cirkusdirektör Trolle Rhodin, som driver den 119 år gamla cirkusen vidare.
Sedan 1899 har Cirkus Brazil Jack underhållit den svenska publiken och är den enda kvarvarande cirkusen i landet, sedan de övriga har lagt ner.
– Jag för traditionen vidare. I år presenterar vi en klassisk föreställning utan djur men med roliga clowner, spännande diabolojonglering, vältränade akrobater och en stor välspelande cirkusorkester. Allt som tillhör en riktig cirkusföreställning, säger Trolle Rhodin.

Brazil Jack presenterar för första gången i Europa den argentinske nyskapande clownen Emiliano.
Världsstjärnan Pierre Marchand från Frankrike med sin diabolojonglering och sensationsnumret ”den flygande kanonkulan” från Italien med akrobaten Jody Bellucci.
Efter föreställningen i Hässleholm drar Cirkus Brazil Jack vidare på sin vårturné till orter runtom i Skåne.
Det var många skratt och inte minst glada barn som klappade takten till jonglörer, clowner och akrobater.

Dagens fråga

Har du gamla glasögon hemma som du inte längre använder?

Loading ... Loading ...