Annons

Nytt varuhus växer fram på T4-området

Hässleholm För 19 år sedan invigde lågprisvaruhuset Dollarstore sin första butik utanför Örnsköldsvik. Lagom till 20-årsjubileet är det dags att öppna portarna i Hässleholm till den senaste butiken i kedjan.
Hässleholm • Publicerad 11 april 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Sedan några dagar pågår schaktningen till det 3 000 kvadratmeter stora varuhuset på T4:s gamla körplan vid Vankivavägen.

Och på sikt räknar Hässleholmsföretaget och fastighetsägaren K-fastigheter, som tecknat avtal med butikskedjan Dollarstore, att fler butiker ska etablera sig i området.

Annons

– Vi jobbar med ganska många intressanta förslag, säger Åsa Fredin, projektutvecklingschef på K-Fastigheter.

Fasab AB utför schaktningen av området de kommande veckorna. De åtföljs av Byggsystem Öresund AB, som bygger varuhuset på uppdrag av Dollarstore, enligt samma koncept som gäller för butikskedjans 65 varuhus runtom i landet.

Stefan Andersson, ägare till Fasab AB och projektledare på byggplatsen är på plats och diskuterar arbetet med Andersson Jönsson, som lägger ner vatten- och avloppsrör tillsammans med grävmaskinisten Frank Engdal.

– Det är lätt att gräva i sanden här. Vi har sänkt marken och ska lägga på en halv meter bärlager för byggnaden och asfalt för parkeringsplatsen. Här ska gjutas en betongplatta som byggnaden ska stå på, berättar Stefan Andersson.

Om två veckor ska plintar slås ner i marken, som ska bära konstruktionen och ytterligare två veckor senare ska stommen resas.

– Allt går för närvarande helt enligt byggplanen och vi räknar med att Dollarstore ska kunna öppna kring kommande årsskifte, säger Åsa Fredin.

K-Fastigheter har lagt ut byggentreprenaderna på Fasab AB och Byggsystem Öresund AB.

– Det är första gången vi ingår avtal med Dollarstore, säger Åsa Fredin.

K-Fastigheter köpte marken för några år sedan och då fick de Biltema på kroken, som ville bygga ett varuhus på T4-området. Men projektet las ner när kommunen sa nej till Biltemas för höga skylt samt att avrinningen från taket skulle överbelasta den intilliggande Almaån.

– Sedan hörde Dollarstore av sig och nu är vi på gång, kommenterar Åsa Fredin.

Annons

Dollarstore har tecknat ett tioårigt hyresavtal med K-Fastigheter.

I dag är Dollarstore Sveriges snabbast växande lågpriskedja med kontor i Jämtland och Stockholm. Butikskedjan säljer husgeråd, städartiklar och underkläder med affärspolicyn att allt som säljs ska vara tillverkat på ett sätt som alltid tar hänsyn till humanitära och etiska regler.

Företaget kräver garantier för att de varor som säljs tillverkas i rena fabriker och varje fredag får alla personal dela på dagskassan mellan 15.30-19.00.

bild 1/2
I takt med att schaktingen fortgår läggs rör för vatten och avlopp. Marken täcks med en halv meter bärlager.
Stefan Andersson, Fasabs ägare och projektledare för schaktning och va-anläggning diskuterar arbetet med Anders Jönsson och Frank engdal i gräsmaskinen.             Foto: Stefan Olofson
I takt med att schaktingen fortgår läggs rör för vatten och avlopp. Marken täcks med en halv meter bärlager.
Stefan Andersson, Fasabs ägare och projektledare för schaktning och va-anläggning diskuterar arbetet med Anders Jönsson och Frank engdal i gräsmaskinen.             Foto: Stefan Olofson
Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons