Annons

Sand släckte däckbrand

häljalt Den brand som bröt ut vid en maskinfirma i Häljalt på fredagsmorgonen kunde släckas under förmiddagen.
Hässleholm • Publicerad 13 april 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: Anna Amneskog/Läsarbild
Foto: Anna Amneskog/Läsarbild

Det var vid 08-tiden som räddningstjänsten larmades till en brand vid Bathso maskin i Häljalt i Perstorps kommun. Det rörde sig om en stor hög med däck, cirka ett femtiotal, som av okänd anledning börjat brinna. Enligt räddningstjänsten fanns det dock ingen spridningsrisk och själva fabriksbyggnaden var inte drabbad.

[contentcards url="http://www.nsk.se/2018/04/13/brand-i-dacklager/" one_line="true"]

Annons

– Det är en större hög med däck som ligger utomhus och brinner. Det finns ingen risk för spridning, men vi vet just nu inte hur lång tid släckningsarbetet kommer att ta, sa Per Friis, yttre befäl på räddningstjänsten Hässleholm/Perstorp vid 09-tiden på fredagen.

Någon timme senare var branden redan släckt. Eftersom platsen ligger nära en av kommunens dricksvattentäkter, fick räddningstjänsten vidta speciella åtgärder under släckningsarbetet och kunde inte använda sig av vatten.

Louise Sillén Herzeghlouise.sillen-herzegh@nsk.se
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons