Foto: Anna Amneskog/Läsarbild

Sand släckte däckbrand

häljalt Den brand som bröt ut vid en maskinfirma i Häljalt på fredagsmorgonen kunde släckas under förmiddagen.

Det var vid 08-tiden som räddningstjänsten larmades till en brand vid Bathso maskin i Häljalt i Perstorps kommun. Det rörde sig om en stor hög med däck, cirka ett femtiotal, som av okänd anledning börjat brinna. Enligt räddningstjänsten fanns det dock ingen spridningsrisk och själva fabriksbyggnaden var inte drabbad.

– Det är en större hög med däck som ligger utomhus och brinner. Det finns ingen risk för spridning, men vi vet just nu inte hur lång tid släckningsarbetet kommer att ta, sa Per Friis, yttre befäl på räddningstjänsten Hässleholm/Perstorp vid 09-tiden på fredagen.

Någon timme senare var branden redan släckt. Eftersom platsen ligger nära en av kommunens dricksvattentäkter, fick räddningstjänsten vidta speciella åtgärder under släckningsarbetet och kunde inte använda sig av vatten.
– Vi fick kontroll över branden genom att täcka den med sandmassor och på så vis kväva den. Om vi spolat vatten hade vi kunnat förorena vattentäkten, förklarar Per Friis.
I fabriken fanns det även gasflaskor att ta hänsyn till.
– Man fick hålla koll så att de inte blev för varma.
Det finns misstanke om att brott begåtts och polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse.

Läs mer:

Dagens fråga

Ska du gå i ett luciatåg?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar