Annons

25 läger – vad händer sen?

Östra Göinge • Publicerad 17 april 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Rolf Tillman. Arkivbild
Rolf Tillman. Arkivbild

– Nästa år är det ju jubileum och det hoppas vi kunna genomföra. Sen kommer nog jag och Berit att trappa ner, vi börjar ju komma lite till åren, säger Rolf Tillman, som tillsammans med sin fru Berit har hållit i trådarna för lägret sedan starten.

Tror du lägret kommer att leva vidare när du och Berit tagit ett kliv tillbaka?

Annons

– Det är många nya människor som har tillkommit och ställt upp, men det är inte lätt att ta huvudansvaret. Så det är osäkert. Det finns några som har kommit med en del idéer, men jag säger inte mer om det i nuläget. Vi får se, säger Tillman.

Det är kanske förståeligt att han inte vill spekulera allt för mycket i vad som händer i framtiden. Tillman har ju fullt upp med att ro årets läger i hamn.

– Vi har en del pengar i kassan, men vi bedömer att vi måste samla in ungefär 150 000 kronor för att det ska gå runt, säger han.

Klarar ni det?

– Det brukar ju lösa sig, det är det som är så fantastiskt.

Ett stort steg på vägen togs i helgen, när de ansvariga för Tjernobyllägret anordnade loppis på sin nya hemmaplan, den upprustade lokalen på Pappersbruksområdet.

– Vi sålde för 23 000 kronor. Det var jättemycket folk, säger en nöjd Rolf Tillman.

– Och det var väldigt roligt med alla människor som ställde upp och jobbade ideellt.

Årets Tjernobylläger är den 2 juli till 2 augusti och precis som förra året bor barnen på Göingeskolan i Broby.

– Det blir många nya barn i år, säger Rolf och berättar att barn som verksamhetens representanter har träffat på när de delat ut matpaket i Ukraina ska få komma till Broby i sommar.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons