Kvinna föstes in i bil – åtal väcks

Hässleholm/bjärnum En man i 70-årsåldern ställs inför rätta för att ha brukat våld mot en kvinna i samband med en dans i Folkets Park i Bjärnum.

De båda hade tidigare varit ett par och när de möttes i Folkets Park i oktober förra året ska de ha börjat bråka med varandra på parkeringen utanför, vilket verkar ha fått mannen att ta till våld.
Kvinnan, som motvilligt medverkat i polisens utredning, ska enligt åtalet ha blivit tvingad in i mannens bil genom att han släpade henne och drog henne i håret.

Därefter ska han ha tagit ett hårt grepp om hennes arm för att hindra henne från att lämna bilen, vilket resulterade i stora blåmärken på kvinnans arm.
En väninna till kvinnan blev vittne till händelsen och kommer att höras under huvudförhandlingen i Hässleholms tingsrätt.
I polisförhör har hon berättat om att mannen knuffat undan henne när hon försökte hjälpa kvinnan ut ur bilen och att hon upplevt honom som hotfull och aggressiv.
Bland bevisen finns också foton på kvinnans blåmärken som uppstod under brottskvällen.

Kvinnan själv har beskrivit händelseförloppet på ungefär samma sätt som väninnan, men har vid ett tillfälle velat dra tillbaka polisanmälan mot mannen och uppgett att poliserna i patrullen som kallats till platsen varit påstridiga om att ta upp en anmälan.
Samtidigt har hon också berättat att hon är rädd för mannen.
Mannen nekar å sin sida till brott och har en annan version av händelseförloppet. Han berättar att de bråkat, men att han inte dragit kvinnan i håret utan möjligen gett henne en lätt knuff när hon var på väg in i bilen.

”Det räcker att man petar på henne så får hon blåmärken”, har mannen sagt i förhör med polisen.
Han säger också att han aldrig skulle göra kvinnan illa, men beskriver relationen som turbulent.

Dagens fråga

Har du sett vildsvin i det vilda?

Loading ... Loading ...