Annons

Jourhem lex Sarah-anmäls

HÄSSLEHOLM Kvinnan fick ersättning som jourhem – men gick till jobbet som vanligt och lämnade då flickan hon skulle ta hand om i en äldre anhörigs vård.
Hässleholm • Publicerad 27 april 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Kvinnan fick ersättning som jourhem – men gick till jobbet som vanligt och lämnade då flickan hon skulle ta hand om i en äldre anhörigs vård. På konsulentföretaget som kontrakterat henne såg man inget konstigt i det.

Nu menar Hässleholms kommun att detta inneburit ett missförhållande och anmäler händelsen enligt lex Sarah.

Annons

Kommunen, som köpt platsen av ett privat företag, menar också att den fått ”felaktiga och vilseledande uppgifter” om jourhemmet, både från konsulenten och från listan för upphandlad vård. Det rör sig därför om brister i rättssäkerheten.

Efter att Hässleholms kommun upplyst om att man inte kunde arbeta samtidigt som man hade ett uppdrag som jourfamiljehem åt akutplacerade barn vabbade kvinnan – och kort därpå flyttades flickan till ett annat jourhem.

Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons