Läs om den lokala fotbollen

Sport HerrarDivision 6 NorraBroby–Ballingslöv 10–0 (5–0)Felix Blennborn har nu gjort 14 mål på sex matcher och fem av dem kom i utklassningssegern mot Ballingslöv.
Sport • Publicerad 14 maj 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Thimmy Jonsson och Andreas Persson i en ”mål-svängom” på Nävlinge IP där hemmalaget vann med 5–2.     Foto: John Friberg
Thimmy Jonsson och Andreas Persson i en ”mål-svängom” på Nävlinge IP där hemmalaget vann med 5–2. Foto: John Friberg

Herrar

Division 6 Norra

Broby–Ballingslöv 10–0 (5–0)

Felix Blennborn har nu gjort 14 mål på sex matcher och fem av dem kom i utklassningssegern mot Ballingslöv.

– Vi gör mål tidigt och sedan gör vi det bra. Nu gäller det att fortsätta kriga och inte bli övermodiga, säger Brobys tränare Stefan Hansson.

Mål, Broby: Felix Blennborn 5, Dennis Berg 2, Ahmed Abo Al-Hassan, Abdalhakim Gezi, Fabian Järvinen.

Farstorp–Jägersborg 2–2 (2–1)

Trots att Jägersborgs spelande tränare Hampus Dahl fick en hårt dömd utvisning vid 0–2-underläge lyckades hans lag kämpa sig tillbaka och plocka en pinne mot Farstorp.

– Vi saknar effektiviteten och sätter inte våra chanser, det är där vi fallerar. Sett till chanserna hade det varit rättvist med 5–1, säger Farstorps tränare Henrik Thelaus.

Mål, Farstorp: Adrian Pop, Simon Dahl.

Jägersborg: Christian Nilsson, Ted Rosquist.

Hästveda–Treby 5–1 (4–0)

Efter 20 minuter ledde Hästveda med 3–0. Då drog Treby på sig ett rött kort och uppförsbacken blev inte mindre brant.

– Det här är bland de bättre matcher vi har gjort. Inställningen och tempot är helt annorlunda jämfört med förra gången och vi dödar matchen i första halvlek, säger Hästvedas tränare Karim Kange.

Lukas Persson stod för en stabil insats i hemmalaget.

Mål, Hästveda: August Rauer 2, Karim Kange 2, Hampus Nilsson.

Treby: David Sernefell.

Mala–Lönsboda 2–1 (1–0)

Mala fick det svårt mot Lönsboda men tog till slut tre poäng i en mycket jämn match, trots Timmy Nilssons kvittering med 20 minuter kvar.

– Första 15 minuterna startar vi skitbra men sedan blir vi passiva och bjuder in dem. De slår långbollar och vi har svårt att vinna dem, säger Malas tränare Fitim Ahmeti.

Simon Omari blev tvåmålsskytt och bakåt var både målvakten Andreas Boldur och hans backlinje trygg.

– Vår defensiv har varit urstark i år, säger Ahmeti.

Mål, Mala: Simon Omari 2.

Lönsboda: Timmy Nilsson.

Röke–Östanå Bruk 2–7 (1–4)

Östanå tog sin första seger för säsongen men snackisen efter matchen var domaren Ebrima Cassamas minst sagt egensinniga regeltolkning. Sex–sju meter utanför straffområdet drog Rökes Olof Andreasson ned en Östanåspelare. Resultatet? Målchansutvisning – och straff, eftersom domaren menade att det alltid är straff vid målchansutvisning.

– Det är helt bedrövligt, jag har aldrig varit med om något liknande, suckar Rökes tränare Rikard Reimers.

– Domaren hävdade att det var straff oavsett så jag sade till straffskytten att rulla den till målvakten, säger Östanås tränare Mikael Möller.

Så skedde och som svar på det rullade Röke ut bollen och lät Östanå ta frisparken där förseelsen skedde, ett minst sagt speciellt händelseförlopp.

– Det är komik åt alla håll, både från domarhåll och vår sida. Men det är absolut inte domarens fel att vi förlorar, hur dålig domaren än är så är vår insats sämre, säger Rikard Reimers.

Bäst i bortalaget var Måns Lilja med fyra mål och någon assist.

Mål, Röke: Albin Pålsson, Johan Fransson.

Östanå: Måns Lilja 4, Rasmus Jönsson, Jimmie Ljunggren, Ozzie Bertilsson.

Tyringe–Hörja 0–1 (0–1)

Tyringe förlorade derbyt mot Hörja och direkt efter matchen avgick tränaren Bo Eriksson. Läs mer om detta i notisen på sidan B2.

– Insatsen är fin men vi har det inte i sista tredjedelen. Spelmässigt gör vi det bra och det är ett ologiskt resultat om man tittar på matchbilden, säger tillförordnade tränaren Torbjörn Ekstrand.

Matchens enda mål var klassiskt Hörja – en lång utspark som Roger Cederholm kom först på.

Mål, Hörja: Roger Cederholm.

Division 6 Mellersta

Linderöd–Sösdala 0–4 (0–1)

Markus Karlsson blev tvåmålsskytt när Sösdala åkte till Linderöd och kom hem med tre poäng. Sösdalas säsong har kommit i gång lagom till det tuffa derbyt mot Nävlinge i veckan.

– De började första kvarten med ett lite sämre lag, sedan droppade det in tre–fyra till. Vi står starkt bakåt och så kommer målen efterhand, säger Sösdalas tränare Dan Sandberg.

Centrallinjen med mittbacken André Nilsson, innermittfältaren Markus Karlsson och anfallaren Robin Persson gjorde mycket bra ifrån sig.

Mål, Sösdala: Markus Karlsson 2, Jonas Plato, Robin Persson.

Nävlinge–Marieholm 5–2 (2–0)

Nävlinge vann seriefinalen mot Marieholm hemma på Nävlinge IP med hjälp av smart och luttrat spel.

– Vi hade hört lite om att de slog djupledsbollar och vi krympte distansen mellan backlinjen och målvakten, berättar Nävlinges tränare Krister Svensson.

Med en kvart kvar blev både Timmie Velander och Linus Magnusson utvisade inom ett par minuters tid men Nävlinge höll ändå undan – och lite till.

– Vi backar hem, håller våra positioner och krymper ytorna ännu mer. Sedan kan vi ändå komma upp och få in en boll till, säger Svensson.

Det var en riktig lagseger för Nävlinge men Jesper Larsson får ett extra plus.

– Han är överallt på planen, det är helt sanslöst, säger Krister Svensson.

Mål, Nävlinge: Thimmy Jonsson 2, Andreas Persson, Sebastian Tillman, Joel Jalkling.

Division 7 Norra

New Life–Wisseltofta 3–6 (2–3)

Wisseltofta går starkt nu och inte heller säsongens överraskning New Life kunde stoppa gästerna. Jeton Curris hattrick blev matchavgörande.

Mål, New Life: Fabian Modén 2, Linus Månsson.

Wisseltofta: Jeton Curri 3, Danijel Mikic, Simon Zerai, Morgan Nilsson.

Södra Rörum–Strömsborg 0–8 (0–4)

William Sommer och Daniel Pamp får en guldstjärna efter Strömsborgs storseger på Stenvallen.

– Vi gör en bra insats överlag. Första kvarten bjuder S Rörum på hyfsat motstånd men sedan är det inget snack om saken, säger Strömsborgs tränare Emanuel ”Molle” Pamp.

– Vi har en jäkla bredd i truppen i år. På gott och ont, det är många som vill spela. Men stämningen är fantastisk, jag kan inte önska bättre, fortsätter Pamp.

Mål, Strömsborg: Jesper Fridlund 2, Joel Brandin 2, Felix Nilsson, Tomislav Kljucevic, William Sommer, Ervin Skoric.

Tjörnarp–Höör 2–5 (0–1)

Tjörnarp spelade en av sina största matcher på många år när Höör gästade Tjörnevallen för ett hett derby. Seriefavoriten Höör vann rättvist även om hemmamålvakten Max Jakobsson stod för några riktigt fina räddningar.

– Jag tycker att vi håller ihop laget bra och gör en bra match men det är bara att konstatera att Höör är bättre än oss, säger Tjörnarps tränare Mikael Lindén.

– Det känns att det är derby, det är roligt. Det är sällsynt att det är så mycket folk som tittar, det kom en del från Höör också, fortsätter Lindén.

Mål, Tjörnarp: Henrik Hjalmarsson, självmål.

Vankiva–Vittsjö 2–5 (1–4)

Efter vinsten i derbyt mot Verum fortsatte Vittsjö med att slå Vankiva i en match som präglades av slarv från hemmalagets sida.

– Vi bjuder på de första fyra målen men det är sådant som händer. I andra halvlek skapar vi en hel del men det vill sig inte riktigt, säger Vankivas tränare Peter Leo.

Mål, Vankiva: Daniel Johansen 2.

Vittsjö: Daniel Stankovic 2, Henrik Edfors, Mohamad Nour Almirie, Hampus Tufvesson.

Verum–Finja 0–5 (0–2)

Finja vann rättvist mot Verum men hemmalaget höll modet uppe och särskilt kaptenen John Karlström stod förlusten till trots för en god insats.

– Vi har inget att sätta emot Finja, de har snabba och spelskickliga spelare, säger Verums tränare Åke Karlsson.

Mål, Finja: Rasmus Jönsson 3, Viktor Jönsson, Axel Rosén.

Damer

Division 3 Nordöstra

Hanaskog/Knislinge–FC Hessleholm 1–5 (0–3)

FCH vann rättvist mot Hanaskog/Knislinge och även om det inte är någon skam att förlora mot FCH så har tabelljumbon en del att jobba på.

– FCH är det mest spelskickliga laget vi har mött i år men vi får inte till det alls. Det jobbigaste för oss är att vi bjuder på så mycket, vi ger bort ett mål tidigt och får jobba i uppförsbacke, säger Hanaskog/Knislinges tränare Dan Nilsson.

Hanaskog/Knislinges mål gjordes av My Modig, vanligtvis back men för dagen i anfallet.

Mål, Hanaskog/Knislinge: My Modig.

FCH: Vilma Hansson 2, Emilia Nyberg 2, Julia Ottosson.

Hjärsås/Värestorp–Farstorp 7–1 (3–0)

Matchen mellan Hjärsås/V och Farstorp var jämnare än siffrorna antyder men segern var givetvis rättvis. Särskilt bra matcher gjorde femmålsskytten Linda Lahger och hemmamålvakten Felicia Alm.

– Vi har jobb med dem i 70 minuter. De krigar på bra och det skall de ha all kredd för, jag blev förvånad över hur tufft det blev, säger Hjärsås/V:s tränare Patrick Isaksson.

– Jag får ett riktigt utbrott i halvtid och det blir kanske en liten väckarklocka för tjejerna. Sedan maler vi på bättre i andra, fortsätter han.

Mål, Hjärsås/V: Linda Lahger 5, Mikaela Alvarsson, Fridha Borg Pålsson.

Farstorp: Malin Lindskog.

Östanå Bruk–IFK Osby 1–3 (1–1)

Östanås Nelly Sand, med ett förflutet i Osby, gav sitt lag ledningen efter bara två minuter men det var Osby som var starkast över 90 minuter och Osbykamraterna hakar på i toppen.

– Osby är ett duktigt lag som rullar boll. Vi testade att spela 4–5–1 för första gången och alla var tyvärr inte med från starten, säger Östanås tränare Pernilla Boström.

Mål, Östanå: Nelly Sand.

Osby: Filippa Saistam, Lovisa Nordh Axelsson, Amanda Nilsson.

Division 4 Nordöstra

Broby–Edenryd 6–0 (2–0)

En duktig bortamålvakt satte länge stopp för Broby men ett knä i ansiktet som tvingade ut henne vid ställningen 1–0 gjorde att siffrorna rann i väg i andra halvlek.

– Edenryd är snäppet vassare än lagen vi har mött innan och målvakten är jäkla bra. Det är mycket olyckligt med knät, säger Brobys tränare Daniel Mjärdestam.

Bäst i hemmalaget? Fyramålsskytten Erika Mjärdestam.

Mål, Broby: Erika Mjärdestam 4, Lina Flink, Samila Smajlagic.

Lönsboda/Treby–Tyringe 0–2 (0–1)

Tyringe blev alltför svårt motstånd för unga Lönsboda/Treby som ändå med lite tur hade kunnat knipa något poäng.

– Jag är rätt så nöjd, vi är med ända till slutet men Tyringe är ett bättre lag. Jag tycker ändå det går i rätt riktning och hela backlinjen gör det bra, säger Lönsboda/Trebys tränare Ola Cederqvist.

Mål, Tyringe: Linnéa Jönsson, Louise Gustafsson.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.