Peter Gerhardsson gästar idrottsparken i Vittsjö på söndag. Foto: TT

Vittsjö får finbesök på söndag landslagskandidater på Vittsjö IP

7 juni spelar det svenska damlandslaget nästa gång i VM-kvalet när man möter Kroatien.
Redan på söndag finns dock förbundskaptenen Peter Gerhardsson på plats på Vittsjö Idrottspark för att specialstudera matchen mellan Vittsjö och Göteborg.

– Det är riktigt trevligt att Peter Gerhardsson kommer hit, förklarar Vittsjö GIK:s sportchef Erika Nilsson.
– Vilket förstås gör att matchen blir lite extra med förbundskaptenen på läktaren.
Under Gerhardssons företrädare Pia Sundhages sex år som förbundskapten var besöken i Vittsjö minimala trots att nordostskåningarna var i Damallsvenskan under hela den tiden.
– Nej det var inte särskilt ofta, säger Nilsson.

Istället var det vanligare att bland andra Skottlands förbundskapten Anna Signeul fanns på plats för att titta på sina landslagsaktuella spelare.

Under Algarve Cup på försäsongen fick också Vittsjö en svensk landslagsspelare när mittbacken Sandra Adolfsson fick spela mot Sydkorea.
– Peter Gerhardsson kommer att träffa en del av våra sponsorer i pausen av matchen, berättar Erika Nilsson.
– Peter var på en träning med vårt lag på konstgräset på Österås tidigare i vår och det är förstås uppskattat och givande att få möjlighet att nu ha honom på plats i Vittsjö.
Gerhardsson själv menar att det är viktigt att få träffa sina aktuella spelare i deras hemmamiljöer men också att få se hur de allsvenska klubbarna jobbar.

– På söndag kollar vi spelare som skulle kunna vara aktuella för landslagsuppdrag i damlandslaget, U23 men också för de yngre landslagen, säger Peter Gerhardsson.