Landslagsmeriterad italienare till Tyringe

Sport • Publicerad 21 maj 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Under helgen gjorde Denny Deanesi en snabbvisit i Tyringe vilket gav ett positivt utslag och mynnade dessutom ut i ett kontrakt med division ett-klubben i Tyrs Hov.

– En spelskicklig forward som även gör mål och vi räknar med att Deanesi skall tillhöra våra toppar i laget, säger Steensbjerre om italienaren som spelat hela sin karriär i italienska klubbar.

Född i Trento 1993 har han på senare år spelat i Bolzano, som spelat i den österrikiska ligan, och de senaste säsongerna i Sterzing/Vipiteno, en klubb i de italienska alperna.

Vipiteno spelar också i ”grannlandsligan” AlpsHL där Deanesi gjort 45 poäng (19+26) på 77 matcher de två senaste säsongerna.

Det var också den ligan där Alfredsson tränade österrikiska Bregenzerwald under ett par säsonger.

– Så Henrik vet ju en del om standarden på ligan och spelarna där, förklarar Steensbjerre.

Denny Deanesi är en stor (190 centimeter och 91 kilo) spelare som även varit uttagen i det italenska landslaget vid några tillfällen (totalt 10 matcher) de senaste tre säsongerna. Dock utan att spela i turneringar.

– Han har fallit bort i de sista uttagningarna där.

– Vi tror mycket på att han skall fungera bra hos oss och meningen är att han skall kunna ansluta under senare delen av juli, säger sportchefen.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.