HIF laddar för cupskräll

Sport Dan Olofssons lag har fått en torftig inledning på seriespelet – kan ”Di gröne” höja sig mot division ett-laget Kristianstad FC?
Sport • Publicerad 22 maj 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Hässleholms IF har ännu inte vunnit i division två men ikväll får Dan Olofssons adepter chansen att visa sina kvaliteter när division ett-laget Kristianstad FC gästar Österås.   Foto: Jörgen Johansson
Hässleholms IF har ännu inte vunnit i division två men ikväll får Dan Olofssons adepter chansen att visa sina kvaliteter när division ett-laget Kristianstad FC gästar Österås. Foto: Jörgen Johansson

Dan Olofsson siktar på en cupskräll.

– Vi har alla möjligheter att störa dem, säger HIF-tränaren.

Efter den poängmässigt påvra inledningen ligger HIF just nu näst sist i tabellen och har en superviktig hemmamatch mot jumbon Lindsdal på lördag.

Spelar det någon roll för laguttagningen inför cupmatchen?

– Nej, detta är en viktig och spännande match. Möjligtvis att vi har lite funderingar kring hur vi ska ställa upp laget med tanke på energi och beroende på motstånd. Dessa två matcherna kräver kanske lite olika typer av lag.

HIF-tränaren räknar med att ställa bästa möjliga lag på banan.

– Vi kommer inte att rotera utan startar med det vi tror är det bästa laget.

Det kan dock innebära att mittbacken Emil Szymanski vilas.

– Vi får checka av läget. Vi vill inte köra slut på honom i två matcher så att han inte kan spela resten av våren. Men i övrigt tror jag inte på vila för vilandets skull utan vi satsar fullt på den här matchen.

Olofsson tror att KFC kan passa HIF.

– Det passar oss med fart och tempo, att de vill framåt. När lagen bjuder upp har vi inga problem att dansa med, slår Olofsson fast.

KFC parkerar på en tolfte plats i den södra ettan och kommer närmast från 3–3 mot Skövde där västgötarnas kvittering kom på en snöplig straff i 96:e minuten.

– Kristianstad är ett bra lag men det är inga övermänniskor. Andréas Grahm är tillbaka men jag tror att ”Chrille” (Christian Carlsson) har bra koll på honom. Och sedan finns det några vi får se upp med på fasta situationer, som till exempel Armin Aganovic. Samtidigt handlar det mycket om att vi gör det vi ska.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.