Möte om problem med ungdomsgäng

Östra Göinge • Publicerad 22 maj 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

”Det är sedan tidigare känt för polisen att ett ungdomsgäng i Glimåkra ställer till med flera olika saker. Nu har de varit i farten igen. Denna gången är det folkhögskolan som utsatts för skadegörelse ... Polisen säger att det handlar om samma gäng men att ingen av ungdomarna är identifierade.” Så stod det i Norra Skåne för en dryg vecka sedan.

Problemen är alltså välkända och nu bjuder kommunens fältassistenter och Kultur och fritid in en rad aktörer för att tillsammans se över vad som kan göras.

Föräldrar, föreningar, skolpersonal, näringslivsrepresentanter, kyrkans och alla andra som har frågor eller vill vara med och hjälpa till kan bege sig till församlingshemmet den 31 maj klockan 18-20.

Det kommer bland annat att informeras om nattvandring och om hur många aktörer tillsammans kan hjälpas åt för att få till en förändring, meddelar kommunen.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.