Krossade fönster – får vård

Hässleholm En 17-årig yngling döms till ungdomsvård efter att ha krossat flera fönsterrutor på ett HVB-hem i Vittsjö.
Hässleholm • Publicerad 24 maj 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

En 17-årig yngling döms till ungdomsvård efter att ha krossat flera fönsterrutor på ett HVB-hem i Vittsjö. Händelsen inträffade i början av sommaren 2017.

17-åringen har erkänt brottet och tingsrätten anser det bevisat att han gjort sig skyldig till skadegörelse. Han är tidigare ostraffad, men bedöms ha stort behov av stöd från socialförvaltningen för att komma till rätta med sitt utåtagerande beteende. Påföljden blir därför vård och utredning på HVB-hem.

lousil
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.