Olausson breddar till höger

Sport • Publicerad 25 maj 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Vinslövs HK hade det tunt på högersidan under den gångna säsongen. De hade bara en naturlig sådan i Albert Cervin Gustafsson.

Just positionen som högersexa brukar vara den svåraste att fylla då det inte finns så många vänsterhänta spelare. Men nu har Vinslöv det väl förspänt då både Patrik Olausson och Albert Cervin Gustafsson skrivit på för den kommande säsongen.

– Jag är väldigt nöjd med att vi kunnat få en breddning och kvalitetshöjning på högerkanten, säger Vinslövstränaren Peter ”Cassa” Jönsson.

– När det gäller nye Patrik Olausson så är han en duktig kontringsspelare som sticker med fart och är säker när han får läget.

Vänsterhänte Olausson har Veberöds HK som moderklubb och spelade sedan ungdomshandboll i Lugi. Efter det blev det spel i Handbollsligan med H 43. Vilket fick ett abrupt slut strax före julen 2014 då den anrika klubben från Lund gick i konkurs.

– Det blev tolv matcher för mig i högsta serien, säger Patrik Olausson som sedan januari 2015 spelat i division 1 med H 65 Höör.

Som är ett lag vilka Vinslöv haft många hårda duster med under åren.

Men den gångna säsongen var en besvikelse för H 65 som blev nedflyttade till division 2.

– Vi hade mycket skador och då truppen var lite tunn så åkte vi ur. Om alla varit friska tror jag vi hade klarat oss kvar.

Precis som målvakten Simon Bengtsson valde Patrik Olausson att lämna H 65 och gå till Vinslöv. Även han anger det stora publikintresset som en av orsakerna.

– Det är alltid mycket folk i Furutorpshallen. Vinslöv är starka hemma så det ska bli kul och komma hit, säger Olausson som återförenas med en gammal klubbkamrat.

– Jag spelade med Elias Holmström i H 43.

Albert Cervin Gustafsson är en otroligt allsidig spelare som kan användas på alla positioner. När han återvände till Vinslöv efter en säsong med Bjärnum i division 2 var det som målvakt. Men de två senaste säsongerna har han spelat på H6-positionen.

– Albert är en riktig fighter som har sin styrka i defensiven med en otrolig fysik. Han har även haft väldigt positiv utveckling i det offensiva spelet och gjorde många viktiga mål under säsongen som gick. Vi är glada att han fortsätter hos oss, säger Michael Holmström, värvaransvarig i Vinslöv.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.