GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Trädhuset fär vindskydd

Hässleholm ”För att öka möjligheten för friluftsliv enskilt eller i sällskap som en del av Hovdala vandringsleder”.
Hässleholm • Publicerad 7 juni 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

”För att öka möjligheten för friluftsliv enskilt eller i sällskap som en del av Hovdala vandringsleder”.

Så förklarar fritidskontoret den bygglovsansökan för fyra vindskydd i anslutning till trädhuset, som byggnadsnämnden nu säger ja till. Dessutom får fritidskontoret ett tidsbegränsat bygglov för en toalettbyggnad.

De fyra vindskydden, där besökare också kan övernatta under tak, ska smälta in i den björkskog som omger trädhuset.

Beslutet togs av en enig nämnd. Däremot lämnade Björn Widmark (FV) in en protokollsanteckniong. Han anser att kommunens ekonomi inte tillåter ”denna typ av byggnation med därtill hörande driftskostnader”.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.