BK 59:ans Jenny och Cajsa Wegner ingick i det svenska laget som tog EM-brons i 3-manna.Foto: Jan Rydén/Arkiv

Ny EM-medalj för systrarna Wegner

Det blev medalj för Cajsa och Jenny Wegner från Hässleholmsklubben BK 59:an även i den tredje distansen på bowling-EM i Bryssel. Tillsammans med Victoria Johansson spelade de till sig en bronsmedalj i 3-manna.
– Vi får vara nöjda med det, säger Jenny Wegner som tog sin andra bronsmedalj under EM.

Sveriges bägge lag var överlägsna i kvalspelet där Sverige 1 med Nina Flack, Isabelle Hultin och Ida Andersson i laget vann före Sverige 2 där Cajsa och Jenny Wegner samt Victoria Johansson spelade.
Svenskarna på plats i Bryssel hade förstås hoppats på en helsvensk final då de hamnade i var sin semifinal.
Sverige 1 ställdes mot Österrike 1 medan Sverige 2 mötte Finland 2.
Då slutspelet bara spelas över en serie så gällde det verkligen att visa upp det bästa spelet när det som bäst behövdes.

Att spela på topp var något som Finland 2 lyckades med då de mötte Sverige 2. Finskorna noterades för 667 poäng mot Sveriges 618.
De tre finska lagmedlemmarna slog samtliga över 200 medan Cajsa Wegner var bäst i Sverige med 236 följt av Jenny Wegner med 220 och Victoria Johansson med 162.
– Det var en riktigt tuff match där vi gjorde vårt allra bästa. Tyvärr så hade vi oturen att möta ett Finland som var betydligt bättre än det Österrike som det andra svenska laget stötte på i den andra semifinalen, konstaterar Jenny Wegner som inte är riktigt nöjd så här långt med EM-spelet.
– Jag har inte hittat det rätta flytet. Jag har spelat väldigt bra men inte fått till det. Både i 2-manna och nu i 3-manna har motståndarna gjort jättebra resultat medan jag och mina lagkompisar inte fått käglorna med oss.
För Cajsa Wegner betydde bronset att hon så här långt har en medalj av varje valör. Hon tog guld i helgen i singelspelet och silver tillsammans med Victoria Johansson i måndagens 2-manna.
Det blev ändå gulblått högst upp på pallen då Sverige 1 med Nina Flack, Ida Andersson och Isabelle Hultin laget tog guldet.

De hade inga problem med Österrike i sin semifinal utan vann med klara 634–551.
Finalen mot Finland 2 blev däremot oerhört jämn men till slut kunde svenskorna vinna med 638–629.
Det efter att Isabelle Hultin slagit bäst i Sverige 1 med 235 pinnar. Ida Andersson slog 202 medan Nina Flack hade 201.
Detta var Flacks och Hultins andra raka EM-guld då de även vann måndagen dubbelspel.

I dag drar 5-mannaspelet igång med kvalet medan spelet om medaljerna blir i morgon eftermiddag.
Sverige startar med Cajsa Wegner, Nina Flack, Ida Andersson, Jenny Wegner samt Victoria Johansson medan Isabelle Hultin blir reserv.
Med tanke på de svenska insatserna så här långt under Europamästerskapet så är de storfavoriter att ta hem guldet.
– Jag tvivlar inte en sekund på att vi lyckas med det, säger Jenny Wegner.