Annons

”Oskar” ser nya möjligheter i Vankiva

Sport • Publicerad 13 juni 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

– Ett pojklag i föreningen och till hösten har vi anmält ett tjejlag i U23-serien, ler Arne ”Oskar” Jönsson som gärna tippar även annat än Norra Skånes fotbollsmatcher.

– Jag tippar exempelvis att Vankiva IF kan ha en ljus framtid.

Annons

Arne ”Oskar” Jönsson, 71, har en lång karriär som ledare och tränare bakom sig i en rad lokala klubbar både på herr- och damsidan. Under sin yrkeskarriär var han dessutom vaktmästare i en rad idrottsanläggningar.

– Idrotten har varit och är mitt liv tillsammans med jakt och fiske och min hustru Monica förstås, säger ”Oskar” som efter flytt till Vankiva också tog över ordförandeklubban i idrottsföreningen 2016.

– Jag brinner ju för det här och dessutom sitter jag numera i valberedningen i Tyringe hockey.

I Vankiva var vintern tidvis ganska mörk speciellt sedan spelarflykt från A-laget tvingade laget att dra sig ur division 5 och starta om i sjuan.

– Märkligt dock att vi har mer publik den här säsongen i sjuan än vad vi hade i femman under den förra.

I vintras drog man också igång bordtennis för tjejer i Åttingastugan på idrottsplatsområdet och i höst blir det dessutom tjejfotboll när ett U23-lag gör debut i en skåneserie.

– Sedan har vi 05-laget på pojksidan och vi kan främst tacka Peter Engdahl och Roger Nilsson för de här satsningarna, förklarar ”Oskar” Jönsson.

– Så visst lever klubben och vi fick dessutom in en god slant från loppmarknaden helt nyligen.

Tufft annars för de mindre klubbarna numera?

– Jo, det är det men på många ställen är det fortfarande fantastiskt hur folk ute på landet ställer upp för sina föreningar, säger Jönsson och pekar på platser som Röke, Nävlinge och Lönsboda.

– Något som gör att man vågar tro på idrotten även på de mindre orterna!

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons