Annons

Den svenska festen tog slut mot England

Fotboll Den ryska VM-festen är över för svenskt vidkommande. Efter 0-2 mot England i kvartsfinalen är det bara för Janne Anderssons gäng att packa väskorna och åka hem.
Sport • Publicerad 7 juli 2018 • Uppdaterad 10 december 2021
Svensk depp och engelsk glädje efter kvartsfinalenn i VM. England vann med 2-0. Foto: TT
Svensk depp och engelsk glädje efter kvartsfinalenn i VM. England vann med 2-0. Foto: TT

– Just nu är jag besviken och ledsen och det känns lite jobbigt. Men vi har ändå gjort något fantastiskt här och det känner jag stolthet över, sa Andreas Granqvist till svt direkt efter matchen.

Annons

Harry Kane hade de svenska spelarna koll på, men så kom en annan Harry, Maguire, flygande och nickde in 0-1.

Då fick det svenska laget upp farten lite, men skapade egentligen bara en riktigt vass chans när Guidetti hittade Berg i straffområdet.

Annons

Även värdnationen Ryssland åkte ur mästerskapet. Trots att laget fixade en sen kvittering i förlängningen mot Kroatien blev det förlust efter straffar. Nu är det klart att Frankrike och Belgien möts i den ena semifinalen och England och Kroatien i den andra. Semifinalerna spelas på tisdag och onsdag.

Artur G BlidingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons