Foto: TT

Blev av med sin öl – hotade med knivhugg

Sösdala Två män i 20-årsåldern hemmahörande i Sösdala har åtalats vid Hässleholms tingsrätt misstänkta för rån och misshandel respektive bara misshandel.

Det var under natten till den 17 juni i år som händelserna inträffade i centrala Sösdala.
I samband med en fest på orten hade ett större antal ungdomar träffats i en fastighet.
Mannen som utsattes för rån berättade att han var inbjuden till festen och att han där blev anklagad för att ha tagit en öl från en annan festdeltagare. Detta förnekade han, men han ville inte bråka utan gick ut tillsammans med den andre mannen för att diskutera saken och ”prata som män”.

Väl framme vid en bankomat på Skolgatan i Sösdala försökte den tilltalade däremot få målsäganden att ta ut pengar, något han vägrade.
Den misstänkte ska då ha tagit ett strypgrepp på målsäganden samtidigt som han sagt ”ta ut pengarna annars knivhugger jag dig”. Under tumultet ryckte den misstänkte till sig plånboken som innehöll ett flertal kort samt pengar i olika valutor.

Målsäganden lyckades ta sig loss och springa därifrån. men den misstänkte kom efter en stund ikapp honom och tog åter ett strypgrepp på målsäganden som föll till marken.
I samband med detta ådrog han sig rivmärken på halsen och skrapsår på benen. Han blev sedan omhändertagen av ett par i närheten av platsen där misshandeln skedde.
Den kompis som målsäganden ringde till begav sig iväg för att möta upp den skadade kamraten och för att se vad som hänt.
Framme vid torget mötte han fyra killar. En av dem slog honom i bröstet så att han föll omkull. Sedan fortsatte killarna att sparka mot överkroppen. Han mindes inte hur många sparkar han fick men en del träffade på ryggen. Han slog även i en armbåge i fallet.

En av killarna som misshandlade identifierades senare som samma person som en stund tidigare utfört rånet mot kompisen. Han greps också senare vid busshållplatsen vid stationen i Sösdala.
Tillsammans med ytterligare en person som misstänks ha deltagit i den senare misshandeln står de nu åtalade för rån, försökt till rån samt misshandel. De förnekar däremot samtliga brottsmisstankar.
Vid förhör säger den rånmisstänkte mannen att han inte ryckt någon plånbok och att han måste ha blivit sammanblandad med någon annan. ”Det är lätt att bli utpekad i den jävla hålan så fort det händer något” påpekar han.

Dagens fråga

Följer du någon tv-serie?

Loading ... Loading ...