Annons

Snart dags för kommers

Hästveda På onsdag är det äntligen dags för en av årets största händelser i kommunen – Hästveda marknad. I år förväntar sig arrangörerna att det kommer 80 000 besökare till marknaden.
Hässleholm • Publicerad 10 juli 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Agne Nilsson har varit med och anordnat marknaden sedan 1981. Här tillsammans med Kim Olsen som också är engagerad i Hstveda marknadsråd. Foto: Alice Hermansson
Agne Nilsson har varit med och anordnat marknaden sedan 1981. Här tillsammans med Kim Olsen som också är engagerad i Hstveda marknadsråd. Foto: Alice Hermansson

Hästveda marknad har anor ändå bak till 1870-talet och är en traditionell skånsk marknad. Sedan 1981 är det Hästveda marknadsråd med representanter från Hästveda Brottarklubb och Hästveda IF som arrangerar det årliga evenemanget.

Annons

Ett hett samtalsämne under årets förberedelser av marknaden är huruvida värmen kommer påverka besöksantalet. Varma dagar kan innebär att besökarna hellre tar sig till stränderna för att svalka än att gå på marknad.

I år kommer tivolit på Hästveda marknad vara jättestort till alla barns förtjusning. Dessutom kommer Norra Såne tillsammans med Hästveda marknad anordna en bokstavslek. Information om tävlingen kommer finnas i Norra Skåne under onsdag och tordag Prissumman för vinsten kommer ligga på 3 000 kronor och de kommer utse två vinnare.

Nytt för i år är den stora loppmarknaden som kommer pågå från ett på dagen fram till midnatt på onsdagen.

På Hästveda marknad finns det ungefär 1 000 marknadsplatser. På måndagens pressträff meddelande Hästveda marknadsråd att det fanns ungefär 100 platser kvar. Men att de kan gå åt snabbt nu på slutet.

Utöver den stora loppmarknaden, tivolit och djurmarknaden kommer skånefavoriterna Prebens Pågar att uppträdde under årets marknad.

Alice Hermanssonalice.hermansson@nsk.se 0451-74 50 00
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons