Foto: TT

Funny Fuckup kommer till Perrong 23

Föreningen Perrong 23 har bokat standupturnén Funny Fuckup. Humorgruppen har de senaste veckorna fått flera uppträdanden inställda på grund av kritiken mot Mr Cool:s låten "Knulla barn".

Det har stormat de senaste veckorna kring Anton Magnusson, komikern och musikern som går under artistnamnet ”Mr Cool”.

Efter att Mr Cools flera år gamla låt ”Knulla barn” nyligen uppmärksammades på Twitter och Instagram så har artisten kritiserats hårt för att enligt kritikerna bland annat uppmana till pedofili.

Ett påstående som andra anser inte stämmer då de menar att texten är tydligt satirisk.

I en kommentar till Nöjesbladet skrev komikern Simon Gärdenfors, medförfattare till låten, att de inte menat att uppmana till våld.

”Till alla som missförstått vår humor kommer här ett klargörande: Vi vänder oss givetvis emot alla former av sexuella övergrepp och svaret som florerar i sociala medier där vi skämtar om motsatsen är ironiskt med syftet att framkalla komisk effekt. Vi har hela tiden bara försökt vara roliga. Bara det, inget annat”, skrev Gärdenfors till Nöjesbladet.

De många kritiska rösterna fick dock Spotify att ta ner låten från sin plattform. Flera nöjesställen valde också att avboka humorgruppen ”Funny Fuckup”, detta på grund av att Anton Magnusson är en av dess medlemmar.

Ett av dessa ställen var Kulturföreningen Äntligen i Kristianstad som i slutet av juni berättade att de ställt in gruppens framträdande.

Men nu meddelar alltså Perrong 23 i Hässleholm att Funny Fuckup ska uppträda i deras lokaler den 25 juli.

– Det här är skitbra komiker, på området som de verkar så är de Sveriges komikerelit. Det är en skitbra bokning. Dessutom är det ju inte Funny Fuckup som fått kritik, vi har inte bokat Mr Cool. Jag vet faktiskt inte vilka som kommer att närvara vid evenemanget, säger Sofie Ward, arrangör och medlem i föreningen.

Att få kritik för bokningen är inget som Sofie Ward är orolig inför.

– Det finns alltid någon som gnäller. Men så är det att vara arrangör, alla bokningar kan inte passa all publik. Vi jobbar för icke-kommersiell kultur, att det ska finns en möjlighet för alternativa kulturyttringar att existera. Vi bokar udda saker som inte arrangeras någon annanstans och särskilt inte i Hässleholm.