Barbara Hendricks. Foto: Mattias Edwall
Josefin Johansson föreläser om svenska drottningar med Robert Noack. Foto: Stina Stjernkvist / TT
Jonas Hassen Khemiri kommer till Bokens dag. Foto: Maja Suslin / TT
Miriam Aïda hyllar David Bowie. Foto: David Pahmp

Höstens program släppt

Hässleholm I måndags släpptes
Kulturhusets program som drar igång från och med den 1 september.
Allt ifrån konsert med den internationellt kända sångerskan Barbara Hendricks till den lokala Hesslekören samt ”Mindfuckness” erbjuds i hösten program.

Höstens program inleds med ett aktuell debattserie inför det stundande riksdags- och kommunvalet 2018. Hässleholms aktiva partier finns på plats för att hässleholmarna ska få ta del av vad partierna vill åstadkomma med sin politik. Under tre tillfällen kommer debatter hållas där bland annat frågor som omsorg, migration och integration, skola, utbildning, kultur och miljöpolitik kommer vara i fokus.
En kickoff och presentation av Malmö operas repertoar leds av operasångaren Rikard Söderberg den 7 september.
Flertalet klassiska konserter finns med i programmet bland annat med Jakob Koranyi och Juho Phjonen. Barbara Hendricks kommer tillsammans med Roland Pöntinen framföra sång och musik.
Barbara Hendricks repertoar är ett brett utbud av såväl opera som jazz och spirituals och framförs den fjärde november.

En föreläsning om att tänka annorlunda ges av Pontus Ströbaek och Christian Wass. Livsberättelser med fokus på förändringens olika faser ges med både allvar och humor. Som tidigare år hålls även Hässleholms filmstudio med bland andra filmerna Lady Bird och The Death of Stalin. Bokens dag den 17 november gästas av bland andra Jonas Hassen Khemiri och Agnes Lidbeck.

Det bjuds också på dokumentärfilm om översättaren Mette Holm som översätter den japanska författare Haruki Murakamis böcker, föreläsning om Sveriges drottningar med komikern Josefin Johansson och Robert Noack och cafékonsert med kulturskolans elever och mycket, mycket mer.

Dagens fråga

Har du sett vildsvin i det vilda?

Loading ... Loading ...