Dags att hämta gymnasiekort

HÄSSLEHOLM

Skolstarten rycker närmare och för alla gymnasieelever börjar det bli dags att fundera på transport till och från skolan. Alla elever som har mer än sex kilometer, enkel resa, till och från skolan har rätt till ett gymnasiekort som ger gratis resor på bussar och tåg.
Elever som studerar på Hässleholms Tekniska Skola, Jacobsskolan, IM Jacobsskolan eller Norrängsskolan ska skicka in en ansökan om gymnasiekort direkt till sin skola och får sedan kortet i handen under första skoldagen. Elever som ska gå på Christian 4:s gymnasium, Milnergymnasiet, Riksgymnasiet, Söderportgymnasiet, Wendesgymnasiet eller Österänggymnasiet i Kristianstad får resekortet i skolan och behöver alltså inte lämna in någon ansökan.
För elever som ska gå på andra gymnasieskolor utanför Hässleholms kommun lämnas kortet ut, utan ansökan, på barn- och utbildningsförvaltningen, som håller till i Havremagasinet på Väpnaregatan 13 c i Hässleholm. Där är öppet för utlämning den 16 augusti kl 15-17, den 21 augusti kl 15-18 och den 22 augusti kl 15-17.
Även den som har rätt till ett kort men inte hunnit få det ännu kan åka kollektivt läsårets första fem dagar.

Dagens fråga

Är Kattis Ahlström ett bra val som SVT:s julvärd?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×