GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Åtalas på fem punkter

HÄSSLEHOLM Ett fall som började med misshandel i maj leder nu till åtal på fem punkter för en 30-årig Hästvedabo.
Hässleholm • Publicerad 8 augusti 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Ett fall som började med misshandel i maj leder nu till åtal på fem punkter för en 30-årig Hästvedabo. På Ica Kvantums parkering i Hässleholm ska mannen ha sparkat eller trampat en bekant kvinna på handen. När en utomstående man grep in fick denne två knytnävsslag i ansiktet och minst en spark mot huvudet.

Den polispatrull som kom till platsen fann att 30-åringen dels var påverkad av amfetamin, dels hade 3,36 gram cannabisharts och fyra tabletter Tramadol på sig. Dessutom bar han vid tillfället kniv.

Mannen åtalas för två fall av ringa narkotikabrott, ett fall av brott mot knivlagen och två fall av misshandel. Han erkänner narkotikabrotten, erkänner att han haft kniv men förnekar brott, samt varken erkänner eller förnekar misshandeln.

Mannen anhölls på natten efter det inträffade, men släpptes knappt två dygn senare. En vecka därpå anhölls han igen för att tre dagar senare häktas. Rättegångsdag är ännu ej fastställd.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.