Annons

Varg skjuten i Osby kommun

LÖNSBODA En varg är skjuten i trakterna kring Lönsboda. Det bekräftar Christer Henriksson, Osby, besiktningsman för länsstyrelsen och rovdjursansvarig på Jägareförbundet. Vargen är död och polisen har upprättat en anmälan om grovt jaktbrott.
Osby • Publicerad 16 augusti 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
En varg är skjuten i Osby kommun. Det kan med stor sannolikhet vara den så kallade Snapphanevargen som blivit skjuten. FOTO: ARKIV
En varg är skjuten i Osby kommun. Det kan med stor sannolikhet vara den så kallade Snapphanevargen som blivit skjuten. FOTO: ARKIV

– Jag har tystnadsplikt, säger han, men jag kan bekräfta att en varg är skjuten i Osby kommun. Den är omhändertagen och finns i länsstyrelsens frysbox.

Vargen ska nu skickas till SVA, Statens veterinärmedicinska anstalt, för analys.

Annons

Christer Henriksson bekräftar också att polisen är underrättad.

För närvarande finns ingen skyddsjakt på varg i området.

Polisen bekräftar också händelsen och säger att skytten är misstänkt för grovt jaktbrott.

Nils Carlsson, rovdjurshandläggare på Länsstyrelsen har varit på plats:

– Jag kan bekräfta att det är en äldre varg av hankön som blivit skjuten. Vi inväntar polisens utredning och kommenterar inte ytterligare detaljer i nuläget.

Susanne Gäre

Maja Ögren Andersson

Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons