GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hotade 15-åring med stor hammare

GLIMÅKRA En man döms till villkorlig dom med 100 timmars samhällstjänst för olaga hot med en hammare. Om fängelse i stället hade valts skulle tre månaders fängelse dömts ut.
Osby • Publicerad 29 augusti 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Hotet riktades mot ett 15-årigt barn i omedelbar anslutning till den gemensamma bostaden. Efter ett bråk mellan 15-åringens mamma och hennes sambo begav sig mamman och 15-åringen iväg. 15-åringen hade glömt en sak och gick tillbaka, men dörren var låst. När han knackade på rutan, som var bräcklig, gick den sönder.

Mannen blev rasande och greppade en stor hammare och rusade ut.

15-åringen blev rädd och hotade med att ringa polisen, vilket gjorde mannen ännu argare. 15-åringen kände sig hotad och har berättat att mannen höjde hammaren över hans huvud och sa något i stil med ”vad tänker du göra nu?”

15-åringens uppgifter är trovärdiga och tillförlitliga och ligger till grund för tingsrättens bedömning.

Olaga hot är ett brott av sådan art att påföljden ska bestraffas med fängelse, men vid rådande förhållanden finns det särskilda fall att avstå från fängelsestraff och i stället döma till villkorlig dom med samhällstjänst.

Mannen säger att på grund av bristande minne kan han varken erkänna eller förneka att han hållit hammaren högt över 15-åringens huvud.

Han har förklarat sig villig till att utföra samhällstjänst.

Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.