Annons

20 000 kronor stals efter fräck kortkupp

Osby • Publicerad 30 augusti 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

En dam i 80-årsåldern var vid 11-tiden på onsdagen och handlade på Ica i Osby.

I samband med att hon skulle betala för sina inköp ska hon ha ”stött ihop” med två för henne okända kvinnor.

Annons

Därefter ska hon ha slutfört sina köp och styrt kosan mot sitt hem.

När hon nådde trapphuset till sin bostad ska de två okända kvinnorna plötsligt ha uppenbarat sig igen. Först ska den ena, tätt följt av den andra, ha dykt upp och börjat tala engelska samtidigt som båda två gestikulerade.

Damen i 80-årsåldern ska ha känt igen de bägge kvinnorna från Ica. Lika plötsligt som de dök upp ska de därefter ha avvikit från platsen.

Cirka en och en halv timme senare ska hon ha blivit uppringd från sin bank som uppmärksammat att ett uttag på 20 000 kronor har gjorts från hennes kort i Osby.

Eftersom kvinnan inte hade gjort något uttag spärrades kortet.

En teori, enligt polisen, är att de främmande kvinnorna först observerat hennes kortkod när hon betalade på Ica för att sedan vid trapphuset distrahera henne och stjäla hennes kort.

Senare under dagen gjordes ytterligare ett försök att ta ut pengar på det då spärrade kortet. Det misslyckade försöket genomfördes i en bankomat i Hässleholm.

Polisens presstalesperson Robert Loeffel berättar det finns förhoppningar om att få fram kameraövervakningsbilder på de misstänkta kvinnorna från Ica och bankomaterna.

På så vis hoppas polisen kunna identifiera dem.

– Vi har enheter som enbart granskar den här typen av bilder. De har rätt bra koll, konstaterar han och tillägger:

– Betalar man med kort måste man alltid försöka skymma sin kod.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons