Annons

Liket av ett spädbarn hittat på vind

Danmark Under fredagen hittades liket av ett spädbarn i en papperskasse på en vind i Köpenhamn. Dansk polis misstänker brott, skriver Ekstra Bladet.
Publicerad 31 augusti 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

– Den som har placerat liket där har begått ett brott. Om barnet avlidit före eller efter att det placerades på vinden vet vi ännu inte säger Bjarke Madsen, spaningsledare vid Köpenhamnspolisen till Ekstra Bladet.

Det var i samband med en takrenovering under fredagsmorgonen som fyndet, ett dött spädbarn i en papperskasse, gjordes av takläggare på en vind på Prinsesse Maries Allé i stadsdelen Fredriksberg, Köpenhamn.

Annons

Efter att kriminaltekniker arbetat på platsen i flera timmar ska dansk polis först och främst fastställa hur länge liket legat uppe på vinden och senare dödsorsaken.

– Barnet är så litet att det inte kan ha kommit dit av sig självt. Det måste ha placerats där, säger Bjarke Madsen till Ekstra Bladet.

I nuläget behandlas händelsen som misstanke av brott.

Eva SolérSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons