Katarina Johansson tilldelas medalj av regeringen. Foto: André de Loisted

Prisas för sitt arbete för cancervården

BJÄRNUM Regeringen har beslutat tilldela Katarina Johansson medaljen Illis quorom meruere laboers i guld av åttonde storleken för sitt arbete för cancervården.

Under nästa 30 år har Katarina Johansson arbetat ideellt för cancervården och de som på ett eller annat sätt berörs av cancer. De senaste åren har hon varit ordförande i Nätverket mot cancer, men den posten lämnade hon i mars tidigare i år.
– Katarina Johansson har gjort stora och viktiga insatser under lång tid för en bättre svensk cancervård. Från regeringens sida känns det därför glädjande att kunna uppmärksamma hennes gärning, säger socialminister Annika Strandhäll i ett pressmeddelande.
Förutom arbetet i en del föreningar och organisationer har Katarina Johansson även haft en rad engagemang och uppdrag inom ramen för regeringens strävan att förbättra cancervården. Till exempel har hon arbetat med den nationella cancerstrategin, suttit med i regeringens expertgrupp för kortare väntetider, samt ingått i utredningen av kirurgen Paolo Macchiarinis luftstrupsoperationer på Karolinska universitetssjukhuset.

Dagens fråga

Är den växande vildsvinsstammen ett problem?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×