Allt om herrarnas division sex-fotboll

Sport Jesper Kristianssons två mål räckte inte för Ballingslöv i toppmötet med Broby.
Sport • Publicerad 4 september 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Jesper Kristianssons två mål räckte inte mot Broby. Foto: Marika Höghäll

Ballingslöv–Broby 2–5 (2–3)

Broby gjorde tre mål i första kvarten men sedan vaknade Ballingslöv till liv och Jesper Kristiansson reducerade två gånger om. I andra halvlek orkade inte Ballingslöv hela vägen.

– Första kvarten förstör matchen, vi är inte med alls. Efter 0–3 hittar vi rätt i positionerna och hittar "Jeppe", säger Ballingslövs tränare Jonas Osberg.

– Just nu bjuder vi på för mycket mål, vi måste bli mer fokuserade, tillägger han.

Mål, Ballingslöv: Jesper Kristiansson 2. Broby: Elliot Blennborn 2, Dennis Berg 2, Felix Blennborn.

Hörja–Tyringe 1–6 (0–1)

Hörjas mardrömsinledning på andra halvlek förstörde chansen att ta poäng mot Tyringe.

– Resultatet speglar inte matchen alls. Det är en ganska jämn match men tyvärr börjar vi andra halvlek väldigt passivt och släpper in tre mål i en tiominutersperiod, säger Hörjas tränare Fredrik Branting.

Tyringes anfallare var effektiva och även målvakten Alexander Holgersson var duktig. För Hörjas del kämpade Oscar Tveit bra på mittfältet.

Mål, Hörja: Roger Cederholm. Tyringe: Andreas Sördin 2, Julius Senoga, Patric Bruno, Peter Bruno, Daniel Jeppsson.

Jägersborg–Farstorp 2–2 (2–1)

Två tidiga mål av Jägersborg räckte inte till tre poäng mot Farstorp som kom tillbaka. Daniel Nordgren kvitterade redan med en halvtimme kvar av matchen.

Mål, Jägersborg: Robiel Ogbaghergish, Sayer Hamidreza. Farstorp: Adrian Pop, Daniel Nordgren.

Lönsboda–Mala 1–2 (1–2)

Ett missförstånd mellan försvaret och målvakten ledde till ett tidigt baklängesmål för Lönsboda som också hamnade i 0–2-underläge mot Mala. Det har man sällan råd med mot serieledaren.

– Vi har en del målchanser i slutet men det har Mala också, så totalt sett är det nog rättvist, säger Lönsbodas tränare Mikael Olofsson.

Lönsbodas målvakt Daniel Lindblad gjorde en bra insats.

Mål, Lönsboda: Niklas Johansson. Mala: Edhem Salihovic, Hakan Guven.

Treby–Hästveda 3–3 (2–0)

Trebys spelande tränare David Sernefell gjorde hattrick men lik förbannat räckte det inte till tre poäng mot ett Hästveda som kom tillbaka gång efter gång.

Mål, Treby: David Sernefell 3. Hästveda: Hampus Nilsson, August Rauer, Karim Kange.

Östanå Bruk–Röke 1–2 (1–1)

Östanå hade många chanser i början av jumbofinalen mot Röke men effektiviteten fanns där inte och Röke är plötsligt med i matchen igen, fyra poäng från Hörja på kvalplats. Östanå har alltjämt två poäng upp dit.

Mål, Östanå: Roger Lindskog. Röke: Samir Zdralic, Johan Fransson.

Marieholm–Nävlinge 2–0 (0–0)

Nävlinge fick stryk borta mot Marieholm i en match där en tappad markering på en hörna gav Marieholm det första målet.

– Vi var inställda på att det inte skulle bli lätt. Vi satsade på att krympa ytor, backa hem och satsa på de chanserna vi fick, säger Nävlinges tränare Krister Svensson.

Sebastian Ahlfeldt fick sitt andra gula kort i slutminuterna.

Sösdala–Linderöd 4–2 (3–1)

Sösdala vann komfortabelt mot Linderöd men Melker Servin blev utvisad i andra halvlek efter att ha gått in i en tackling med dobbarna först och missar därmed derbyt mot Nävlinge.

– Nävlinges lilla plan kommer att påverka väldigt mycket, vi äger mycket boll på egen planhalva. Det blir nog ett hett derby, jag har ju sett hur publiken där sitter på bänkar nästan på linjen, säger Sösdalas tränare Dan Sandberg.

Mål, Sösdala: Jonas Lauber 2, Jesper Lauber, Markus Karlsson.