Fyra kören under ledning av Kjell lönnå och Ingvar Albihn. Foto: Lars Sjögren
Det var inte bara sång och musik i kyrkan, utan liten fyndigt knep och knåp också. Foto: Lars Sjögren
Kjell Lönnå fick alla att känna sångarglädje. Foto: Lars Sjögren
Foto: Lars Sjögren
Foto: Lars Sjögren

Vilket gung i Röke kyrka!

Det var nästan så att taket lyfte i Röke kyrka, när Kjell Lönnå i helgen ledde den stora kören och fick hela publiken att stämma in i sången.
– Röke kyrka fylldes på bara tio minuter och kvällen bjöd på en oförglömlig upplevelse, berättar Lars Sjögren, som både sjöng och tog bilder på samma gång.
Gästdirigent var den populära Kjell Lönnå, 82 år, som även hade hustrun Ulrika med sig.
Kjell Lönnå har varit programledare i olika tv-program, ofta med körsång i fokus. Från 1979 till 1997 sändes bland annat allsångskonserter i TV2, där många kända sångare gästade.
Han har tagit emot många fina utmärkelser för sin musikaliska gärning, som exempelvis Sveriges körförbunds hederstecken (1985), Årets tv-personlighet (1986), H M Konungens medalj i guld, 8:e storleken i högblått band (1991), Årets körledare (2006) och Hedersmedlem i Sveriges körförbund (2016).
Konserten i Röke kyrka hade förberetts av kyrkomusiker Ingvar Albihn, som övat in sångerna med den 80-man stora kören. Sångarskaran var ett samarbete mellan Tyringe kyrkokör, Röke kör, Matteröd kyrkokör och Hesslekören från Hässleholm.
Tillsammans bjöds det på ett varierat utbud av sånger; psalmer, visor och några sånger som Kjell Lönnå skrivit själv.
– Jag har lyssnat till Kjell Lönnå många gånger och tycker att det är fantastiskt att han har så mycket att ge och att han är vid så god vigör och kan glädja så många människor, säger Lars Sjögren.