Annons

Lämnar Malmö FF för Hässleholms IF

Sport 18-årige Vinslövsgrabben Gustaf Winroth vill ha speltid för att kunna etablera sig på seniornivå.
Sport • Publicerad 6 september 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Gustaf Winroth är fostrad i Vinslövs IF. Efter fem år i Malmö FF:s ungdomslag vill 18-åringen etablera sig på seniornivå och kommer under hösten att tillhöra Hässleholms IF.     Foto: Marika Höghäll
Gustaf Winroth är fostrad i Vinslövs IF. Efter fem år i Malmö FF:s ungdomslag vill 18-åringen etablera sig på seniornivå och kommer under hösten att tillhöra Hässleholms IF. Foto: Marika Höghäll

– Det känns jättebra. Alla är sjukt trevliga och de har bjudit in mig bra i laget, säger Gustaf Winroth som debuterade för sin nya klubb i måndagens B-lagsmatch mot Nosaby där han blev målskytt när HIF vann med 10–3.

Hur kan det komma sig att du har hamnat i HIF?

Annons

– Jag började träna med HIF för två veckor sedan på grund av att jag inte fick spela så mycket som jag ville nere i Malmö, säger Winroth som i år har tillhört MFF:s U19-lag.

Konkurrensen i Malmö FF är mördande – på alla nivåer.

– Jag har ju varit i Malmö sedan jag var tolv så jag är van vid den konkurrensen. Det är tufft, alla är jätteduktiga. Men jag tycker ändå att jag har fått en jättebra utbildning, de har hjälpt mig mycket med fotbollen, så jag är bara tacksam att jag har fått vara där så pass länge, säger Gustaf som har pendlat till MFF-akademin sedan han började på högstadiet.

Nu är han i första hand ute efter speltid.

– Jag är i den åldern att jag måste spela så mycket som möjligt för att fortsätta utvecklas. Här i HIF har jag möjligheten att spela i A-laget, B-laget och U19-laget. I Malmö hade jag bara U19-laget så det var lite tuffare.

Gustaf Winroth är i första hand innermittfältare.

Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare?

– Jag är bolltrygg, har bra spelförståelse, fin högerfot – bra passningsfot.

Vad hoppas du få ut av hösten?

– Nu här i slutet av säsongen hoppas jag bara att jag kan få något inhopp och få känna på seniorfotbollen, för jag har aldrig spelat seniorfotboll innan.

Annons

Tror du att det kommer att vara stor skillnad?

– Kanske inte så mycket kvalitetsmässigt, men fysiskt. Man kanske får vara lite mer noggrann och spela mer ”safe” än vad man är van vid.

HIF-tränaren Dan Olofsson är nöjd med tillskottet.

– Bara på de träningar som Gustaf har gjort med oss visar han kvaliteter med bollen. Det är en smart spelare med fin touch, säger Olofsson som välkomnar den ökade konkurrensen som Gustaf Winroth och återbördade William Andersson bidrar till.

– Så som det smällde på träningen i går har det nog inte gjort på hela året.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons