Annons

Nekas lägenhetsomvandling

Osby Ägaren till fastigheten Predikanten 1, mitt emot kommunhuset i Osby, har ansökt om ett förhandsbesked för att få omvandla butikslokaler på gatuplan till lägenheter.
Osby • Publicerad 6 september 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Ägaren till fastigheten Predikanten 1, mitt emot kommunhuset i Osby, har ansökt om ett förhandsbesked för att få omvandla butikslokaler på gatuplan till lägenheter. Tillsyns- och tillståndsnämnden har dock beslutat att ge ett negativt besked.

Ett skäl till beslutet är att omvandlingen skulle strida mot detaljplanens bestämmelser. Nämnden rekommenderar även samhällsbyggnad att inte ändra detaljplanen till förmån för den sökande.

Ett annat skäl är att en dylik omvandling skulle strida mot intentionerna i centrumplanen. Byggnaden konstateras vara belägen i det ”absoluta centrum” och att en omvandling av lokalerna till bostäder skulle strida mot avsikten att ”säkerställa centrumhandeln”, enligt ett yttrande från stadsarkitekten.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons